FOTO/VIDEO  Velež u derbiju pobijedio Sarajevo, Vehabović čovjek odluke

Velež Sarajevo
Hercegovina.info

Na otvaranju 16. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine nogometaši Veleža svladali su na svom terenu Sarajevo rezultatom 1:0, a čovjek odluke bio je Vehabović koji je pogodio u 65. minuti utakmice.

Trener Veleža Dejan Klafurić od početka utakmice na teren je poslao momčad u sastavu: Hadžikić, Oreč, Halilović, Hrkač, Suljić, Peco, Šikalo, Haskić, Šturm, Vehabović i De Oliveira.

Velež Sarajevo

S druge strane Simon Rožman odlučio se za sljedeću jedanaestoricu: Šahinović, Čataković, Penaranda, Hasić, Julardžija, Beganović, Radović, Aničić, Đuričković, Buljubašić i Mustafić.

U prvom poluvremenu gledali smo dosta siromašnu utakmicu bez nekih većih prilika. Prvi je u 8. minuti zaprijetio Radović dalekometnim udarcem, no lopta odlazi visoko iznad vrata.

U 18. minuti dobra prilika za domaće. Ubacio je Vehabović, a Beganović spasio u posljednji trenutak ispred Haskića.

Velež Sarajevo

Isprobao je svoj udarac i Ante Hrkać u 25. minuti, no nije to bilo precizno.

Četiri minute kasnije igrači Sarajeva su tražili jedanaesterac. Lopta je u ruku pogodila Hrkaća, no sudac Dragan Petrović pokazuje da se igra dalje.

U 35. minuti pokušao je za goste Buljubašić, ali i on ouca visoko iznad grede. U 41. minuti u izglednoj prilici je bio Vehabović, ali je pucao pravo u Šahinović.

Drugo poluvrijeme prvu priliku vidjeli smo u 50. minuti kada je pucao Oreč, a Šahinović je bio na pravom mjestu.

Velež Sarajevo

Dvije minute kasnije veliku priliku je imao Peco, no uspio je samo pogoditi jednog od nogometaša Sarajeva.

U 60. minuti još jedna velika prilika za Velež. Nakon dobre akcije lopta je došla do Šikala, no Šahinović je još jednom na visini zadatka.

No, pet minuta kasnije Velež vodi. Ubacio je Šturm, a Vehabović glavom loptu šalje u mrežu.

Sadržaj se učitava...

U 78. minuti trese se i mreža Veleža. Pogodio je Kyeremeh, veselili se navijači Sarajeva, ali je signalizirano zaleđe. Ispravna je to odluka bila pomoćnog suca.

Velež Sarajevo

Do kraja utakmice nismo vidjeli puno toga, Velež je sačuvao prednost iz 65. minute i osvojio nova tri boda. Ovom pobjedom Velež je došao do svg 29 boda i sada je na četvrtom mjestu sa samo jednim bodom manje od svog večerašnjeg protivnika.

Standings provided by Sofascore

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.