VIDEO  Velež tresao grede i ostao bez jedanaesteraca, bodovi ostali na Koševu

Sarajevo Velež
FK Sarajevo

U derbiju 5. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine nogometaši Sarajeva večeras su na Koševu svladali momčad Veleža minimalnim rezultatom 1:0. Bila je to utakmica u kojoj su i Mostarci imali svoje brojne prilike za kojima sigurno mogu žaliti što se kući vraćaju bez bodova.

U prvom dijelu gledali smo konstanti pritisak Sarajeva prema vratima Veleža. Dvije prigode imali su Oliveira i Ziljkić, no nije bilo preciznosti u njihovim udarcima.

Pred sam kraj prvog dijela probudili su se i Rođeni. Najprije je fantastično s više od dvadeset metara pucao Mlinarić i pogodio gredu. Silovit je to bio udarac da bismo mogli reći da se greda na Koševu i sada trese.

U 44. minuti isti igrač iz slobodnog udarca puca, ali opet pogađa gredu. Vrhovima prstiju je dodirnuo tu loptu vratar Sarajeva, sasvim dovoljno da spasi svoju mrežu.

Nakon tog kornera, lopta dolazi do Hrkaća koji snažno puca s pet metara, a Beganović zaustavlja loptu na crti rukom. Po govoru tijela može se reći i s namjerom, no sudac Petrović pokazuje da se igra dalje. Vidjet ćemo što će reći domaći eksperti za suđenje.

Početkom nastavka Sarajevo dolazi do pogotka. Igrala se 50. minuta kada je pogriješio Pršeš, loptu je uzeo Ziljkić i dodao do Oliveire koji matira Hadžikića za slavlje na Koševu.

Pokušao je Velež do kraja utakmice doći do izjednačujućeg pogotka preko Zvonića i Krajnca, no mreža domaćih ostala je večeras netaknuta. Zaprijetilo je i Sarajevo preko Hamze Čatakovića, no ni on nije bio precizan te je utakmica završila rezultatom kojeg je Oliveira postavio u 50. minuti.