VELEŽ SLAVIO NA GRBAVICI Željo nastavlja loš niz, Gruzijac heroj Rođenih

velež željezničar
NK Željezničar

Utakmicu između Željezničara i Veleža na Grbavici obilježilo je trenutak u sredini drugog poluvremena kada su nogometaši Veleža došli vodstva koje su sačuvali do kraja utakmice. U 66. minuti  Guliashvilli je postigao gol nakon izvanredne akcije. On je uspješno realizirao dupli pas sa Vehabovićem, a zatim smjestio loptu u mrežu, što je izazvalo euforiju među gostujućim navijačima. Ovo je Guliashvillijev peti pogodak u sezoni. Sjajno igra Gruzijac na posudbi iz FK Sarajeva.

Željezničarovi najvatreniji navijači, popularni Manijaci, napravili su izuzetnu atmosferu koreografijom i bakljadom, proslavljajući 36. rođendan svoje grupe. Velež je također imao solidnu podršku na Grbavici, s obzirom da je oko 300 članova Red Armyja došlo na stadion Željezničara.

Dok su igrači Veleža slavili Guliashvillijev gol, režiser prijenosa prikazao je reakciju trenera Željezničara, Abdulhakeema Al-Tuwaijrija, koji se osvježio vodom i potom aplauzom pokušao podići moral svojih igrača. Željezničaru je ovo treći poraz u posljednje četiri utakmice.

Velež nastavlja sa dobrom formom, a posljednji poraz upisao je protiv Zrinjskog 18. listopada.

Standings provided by Sofascore