Velež s igračem manje i po teškom terenu svladao Široki Brijeg

FK Velež, NK Široki Brijeg, premijer liga BIH natjecanje
sportsport.ba

Po izuzetno teškom terenu Arene 'Rođeni' nogometaši Veleža večeras su na otvaranju 24. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine svladali Široki Brijeg rezultatom 1:0, a čovjek odluke bio je Brandao.
 
Bila je ovo prva utakmica 'Rođenih' nakon 192 dana na kojoj su imali podršku publike nakon odrađenih šest utakmica suspenzije zbog nereda na utakmici protiv Borca u prvom dijelu sezone. 

U prvom poluvremenu nismo vidjeli puno, a nije ni da možemo zamjeriti momčadima s obzirom na teren koji je bio natopljen kišom.

Zato smo u drugom poluvremenu vidjeli dosta 'bure. U 57. Bajrić je kao posljednji čovjek Veležove obrane srušio Ikića, a sudac Bojo mu je pokazao put u svlačionicu. Ta odluka donijela je burne reakcije od strane domaćih igrača i navijača. Iz tog slobodnog udarca pucao je upravo Ikić i pogodio gredu.

No, zato do pogotka dolazi u 76. minuti na drugoj strani. Musa je pokušao izbiti loptu, a ona je zapela u 'lokvi'. Na nju je natrčao Haskić i pucao, a vratar Miškić je obranio udarac. Lopta se na kraju odbila do Brandaa koji je šalje u mrežu za veliko slavlje domaći. Do kraja susreta Velež je uspio sačuvati prednost i osvojiti tri boda.