VELEŽ RAZBIO GOŠK Rođeni napuštaju Gabelu sa 3 boda i 4 gola u mreži protivnika

Velež GOŠK
Sportsport.ba

Nogometaši Veleža mučili su se u prvom poluvremenu utakmice protiv GOŠK-a iz Gabele u prvoj utakmici 13. kola Premijer lige BiH. U drugom dijelu Velež je stigao do nova tri pogotka protiv ekipe GOŠK-a u Gabeli, te je rezultat utakmice na kraju bio 0:4.

Rođeni su poveli u 2. minuti sudačke nadoknade, a strijelac je na asistenciju Oreča bio Haskić.

Velež je odigrao fantastičnu akciju tijekom koje je Šturm maestralno proigrao Oreča koji dodaje loptu za Haskića, a ovaj bez problema šalje istu u mrežu za 1:0.

Ovo su Haskićevi osmi i deveti pogodak ove sezone. 

Pogodak za 2:0 postigao je Guliashvili koji je pospremio odbijanac od golmana za 2:0.

Samo dvije minute kasnije uslijedio je novi pogodak, a ovoga puta ubacio je Vehabović, a Haskić je bio precizan.

Konačan rezultat utakmice od 4:0 postavio je kapetan GOŠK-a, Riad Šuta koji je zatresao vlastitu mrežu nakon centaršuta Haskića i tako postavio konačnih 4:0.

Velež je dobro otvorio utakmicu i stvorio nekoliko opasnih situacija pred golom GOŠK-a, ali nije postigao gol.

U 10. minuti vidjeli smo i dramatičnu situaciju kada je golman Veleža Osman Hadžikić nezgodno udario glavom u stativu.

Lopta se nakon šuta nogometaša GOŠK-a odbila od noge jednog igrača Veleža i zamalo lobovala Hadžikića koji ju je krajnjim naporima uspio izbaciti u korner.

Ipak, tom prilikom je nezgodno udario glavom u stativu i ozlijedio se. 

Nekoliko minuta mu se ukazivala pomoć, a iako je izgledalo da će doći do zamjene, prvi golman Veleža je smogao snage da nastavi meč. 

Ogled “Lavova” i “Rođenih” s tribina prate premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nemin Nikšić, Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar, premijer Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg, ministar poljoprivrede Hercegovačko-neretvanske županije Donko Jović te gradonačelnik grada Čapljine dr. Smiljan Vidić.