Velež poražen na gostovanju kod Tuzla Cityja

Tuzla City Velež
Klix.ba

U okviru 11. kola Premijer lige BiH nogometaši Tuzla City na svom su terenu svladali Velež rezultatom 2:1. Strijelci za momčad Husrefa Musemića bili su Mehanović (3.) iz jedanaesterca te Mišić (8.) dok je za Velež precizan bio Zajmović (43.).

Domaći su imali uraganski početak. U 2. minuti Ovčina je u kaznenom prostoru srušio Džafića, a Peljto je pokazao na bijelu točku. Siguran izvođač bio je Mehanović.

Šest minuta kasnije ve je 2:0. Fantastičan pogodak postigao je Petar Mišić. Ništa tu nije mogao Slaviša Bogdanović.

Velež do smanjenja dolazi u 43. minuti. Nakon kornera, u gužvi se najbolje snašao napadač 'Rođenih' Dženan Zajmović koji je poslao loptu u mrežu domaćih te se rezultatom 2:1 otišlo na odmor. 

Na samom početku nastavka Velež je imao sjajnu šansu za poravnanje. Cvijanović je sve sam odlično napravio, ali njegov udarac odlazi pokraj vrata. Dvije minute kasnije imali su Mostarci još jednu dobru prigodu preko Dejanovića, ali ni njegova lopta ne završava u mreži.

U 55. minuti ponovno je u dobroj prigodi bio Cvijanović, ali pucao je preko vrata domaćih. U 77. minuti Zeljković je dobro pokušao, no njegov udarac odlazi za malo iznad grede.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao i bodovi su ostali u Tuzli. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.