VELEŽ NA TREĆEM MJESTU Anđušić i Cvijanović srušili Borac

Velež
FK Velež

Na stadionu Rođeni u Mostaru večeras je odigrana utakmica 21. kola m:tel Premijer lige BiH između FK Velež, koji se nalazio na 6. mjestu sa 34 boda, i FK Borac iz Banja Luke, koji je zauzimao 4. mjesto sa 35 bodova. Gledali smo večeras jako dobar susret i zasluženu pobjedu Veleža rezultatom 2:0, a strijelci za momčad Feđe Dudića bili su Anđušić u 45. minuti te Obren Cvijanović u 50. minuti susreta.

Rođeni su danas na teren istrčali u sljedećem sastavu: Kjosevski – Ovčina, Zvonić, Cheshmedjiev, Radović – Ćosić, Vehabović, Radovac – Anđušić – Cvijanović, Georgijević.

Na drugoj strani, za FK Borac su istrčali: Pavlović, Uzelac, Ziljkić, Ćosić, Ntchamda Donalds, Vojnović, Subić, Bosančić, Vranješ, Meleg, Zakarić.

U 7. minuti Ćosić je uputio dobar ubačaj pred gol Borca, ali obrana gostiju odbija loptu u korner. U 17. minuti Cvijanović pokušava uposliti Georgijevića, ali Vojnović odbija loptu u korner, nakon kojeg Zvonić imao priliku da se upiše u listu strijelaca, ali njegov udarac sa vrha 16-erca odlazi zamalo pored vratnice gola Pavlovića.

U 26. minuti Radović dobro izvodi slobodni udarac, a Pavlović vrhovima prstiju odbija loptu u korner. Rođeni su cijelo vrijeme diktirali tempo, pas igrom gradili napade, dok se Borac postavio defenzivno, te vrebao priliku iz kontre nakon osvojene lopte, kojih nije bilo puno.

Pred kraj prvog poluvremena Ćosić je pucao iz dobre pozicije, ali lopta ide preko gola. I kada se činilo da ćemo na poluvrijeme otići bez golova, Rođeni dolaze do više nego zasluženog gola. Radovac dodaje do Anđušića, koji preciznim udarcem pogađa donji lijevi lut gola Pavovića. Igrala se nadoknada prvog poluvremena. Tako se na odmor otišlo sa zasluženom prednošću Veleža rezultatom 1-0.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Drugo poluvrijeme Rođeni otvaraju u istom sastavu, dok je kod gostiju Mehanović zamijenio Bosančića, koji je u jednoj prilici bio blizu da dobije drugi žuti karton, kada je nabio loptu nakon sučevog zvižduka. Rođeni odlično otvaraju drugo poluvrijeme i u 50. minuti preko Cvijanovića dolaze do prednosti od 2-0.

Ubrzo je nakon toga iz slobodnog udarca probao i Georgijević, ali lopta ide preko gola Pavlovića. U 54. minuti gosti visoko oduzimaju loptu, ali na kraju Ovčina uspijeva omesti Ziljkića pred golom Kjosevskog. Nakon toga, na drugoj strani Anđušić se opet nalazi u šansi, ali bez promjene rezultata. U 56. minuti dobra akcija Vehabovića i Radovića, koji puca ali Pavlović dobro reagira.

U 63. minuti opet Anđušić prijeti, ali Pavlović pokazuje zašto je jedan od najboljih vratara u m:tel Premijer ligi BiH. Prije toga, gosti su izvršili dvostruku izmjenu, izašli su Vranješ i Zakarić, a ušli mladi igrači Čavić i Šikanjić, što je bio znak da je Borac shvatio da večeras ne može do bodova na stadionu Rođeni.

U 70. minuti Rođeni rade dvostruku izmjenu. U igru su ušli Brandao i Zubanović, a izašli su Georgijević i Zubanović. Nakon toga, u 83. minuti priliku za igru dobio je Behram umjesto Cvijanovića. Svoj udarac je oprobao i Vehabović, ali Pavlović dobro brani i odbija loptu u korner, nakon kojeg je Zubanović probao glavom, ali bez uspjeha.

Pred kraj utakmice priliku za igru dobili su Alagić i Hajdarević umjesto Cheshmedjieva i Vehabovića. Do kraja nije bilo većih prilika, tako da su Rođeni upisali važnu i zasluženu pobjedu rezultatom 2:0.

Standings provided by SofaScore LiveScore