Velež mora isplatiti dug HŠK Zrinjski, u protivnom će biti suspendiran

Velež mora isplatiti dug HŠK Zrinjski, u protivnom će biti suspendiran
Hercegovina.info

Disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, na sjednici održanoj 13. veljače 2023. godine je donijela odluku prema kojoj se od FK Velež traži isplata financijskih dugovanja prema gradskom rivalu, HŠK Zrinjski.

Navijači Veleža su palili stolice na stadionu pod Bijelim Brijegom u zaostaloj utakmici šestog kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine odigranoj 12. studenog 2022. godine, te sada moraju isplatiti nastalu štetu gradskom rivalu, prenosi Sport1.

"Obavezuje se FK Velež Mostar da HŠK Zrinjski Mostar na osnovu članka 117., a u vezi sa člankom 111. stavom 2. Disciplinskog pravilnika NS BiH, isplati financijska potraživanja u iznosu od 9.126 KM, zbog nastale štete (paljenja stolica) počinjene od strane navijača FK Velež Mostar, koji su bili smješteni u ograđenom prostoru zapadne tribine stadiona HŠK Zrinjski, a koji prekršaj je počinjen na zaostaloj utakmici šestog kola m:tel Premijer lige BiH, sezona 2022/23, između HŠK Zrinjski Mostar – FK Velež Mostar, koja je odigrana dana 12. listopada 2022. godine na stadionu HŠK Zrinjski u Mostaru.

"Obavezuje se FK Velež Mostar, da na osnovu članka 115. stava 2. Disciplinskog pravilnika NS BiH, a u vezi sa člankom 2. stavom 1. točkom b) alinejom 4. Odluke Izvršnog odbora NS BiH, broj: 02-3025-5d/21 od 28. kolovozaa 2021. godine, HŠK Zrinjski Mostar isplati troškove postupka u iznosu od 1.000 KM, na ime pristojbe za rješavanje podnesaka kluba u prvom stupnju pred Disciplinskom komisijom NS BiH.

"Ukoliko FK Velež Mostar, ne isplati iznose navedene u točkama 1. i 2. ove Odluke imenovanom klubu i ne dostavi dokaz o uplati u Službu za natjecanje i suđenje NS BiH, do 16. ožujka 2023. godine, FK Velež Mostar će biti suspendiran, od odigravanja narednih prvenstvenih i kup utakmica.