Velež i Sloboda bez pobjednika u Mostaru

Velež Sloboda
Sportsport.ba

Peti susret 23. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrali su Velež i Sloboda. U Mostaru je viđena velika borba između starih rivala, a konačan rezultat je bio 0:0.

Počela je utakmica s dva dobra pokušaja na obje strane. Prvo je Hasanović zaprijetio golu Slobode u drugoj minuti, zatim minutu kasnije na drugoj strani prijeti Vranješ.

U 11. minuti nova prilika za Velež, Blagojević je pokušao s 20 metara iz nekog poluvoleja, ali visoko iznad gola.

Nakon toga razdoblje mirnije igre do 30. minute. U spomenutoj minuti dobra prilika za domaće, Šikalo je ubacio, a Wallace glavom pokušao, no lopta ide preko gola.

Sudac Kazlagić je imao čudan kriterij u prvom poluvremenu pa je nekoliko odluka bilo diskutabilno što je svakako remetilo ritam utakmice.

U završnici prvog poluvremena, Blagojević je izašao iz igre zbog povrede i čini se da je u pitanju ozljeda ozbiljnije prirode.

Drugo poluvrijeme na startu donosi priliku za goste. Sloboda je bila u napadu, Pervan je ubacio s desne strane, ali Velež se obranio.

Deset minuta kasnije nova obećavajuća prilika za goste, Alić je glavom pucao, lopta ide pored gola.

U 69. minuti velika šansa za Velež, Hasanović je natrčao na jednu povratnu loptu, međutim loše je pucao iz dobre pozicije i lopta je otišla preko gola.

Igrala se 84. minuta kada je Velež propustio još jednu sjajnu šansu. Lauš je pucao iz dobre pozicije, međutim golman Erić spašava goste iz Tuzle.

Do kraja susreta u Mostaru nije bilo promjene rezultata i završeno je 0:0, rezultat koji sigurno više odgovara gostima.

Sportsport.ba