FOTO  Velež i Široki podijelili bodove u hercegovačkom derbiju

Velež Široki
Hercegovina.info

U 16. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine nogometaši Veleža i Širokog Brijega podijelili su bodove u Mostaru, odigravši susret rezultatom 1:1. Strijelac za domaće danas je bio Nemanja Anđušić u 86. minuti, dok je za goste precizan bio Ikić u 48. minuti susreta.

Utakmica je započela malom svečanošću. Brazilcu Brandau bio je ovo 150 nastup za Velež te mu je uručen dres Veleža s istom brojkom.

Velež Široki

U prvom dijelu nismo vidjeli puno toga. Jedinu kakvu takvu priliku vidjeli smo u 22. minuti kada je iz slobodnog udarca pokušao je Ikić, ali Bogdanović je to obranio. 

No, zato početak nastavka donosi pogodak. Igrala se 48. minuta kada je Mujan je ukrao loptu na sredini terena i uposlio Ikića, a ovaj odličnim udarcem s 30 metara pogađa mrežu Bogdanovića.

Tri minute kasnije nova prilika za Široki. Dobro je potegao Božo Vukoja, ali lopta odlazi tik uz vratnicu. U 56. minuti Velež je zamalo izjednačio. Medić je mogao zatresti vlastitu mrežu, ali Miškić to nije dozvolio. Sjajna obrana je to bila vratara Širokog Brijega.

U 69. minuti dobro je pokušao Pršeš, ali brani to Miškić. Rođeni do poravnanja dolaze u 86. minuti. Slobodan udarac izveo je Pršeš, loše je reagirala obrana Širokog Brijega, lopta pada na peterac, a Nemanja Anđušić je posprema u mrežu. Ništa tu nije mogao ni odlični Dario Miškić.

Do kraja utakmice rezultat se nije mjenjao te je susret završen podjelom bodova.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.