FOTO/VIDEO  Velež i Borac remizirali u uzbudljivom susretu

FK Velež, FK Borac Banja Luka
Hercegovina.info

Nogometaši Veleža i Borca večeras su u Mostaru u uzbudljivom susretu podijelili bodove odigravši susret rezultatom 1:1. Velež je poveo u 58. minuti preko Brandaa dok je Borac izjednačio u 88. minuti preko Vranješa koji je bio precizan s bijele točke.

Prvu pravu prigodu imali su domaći u 10. minuti. Odlično je pucao Vehabović, lopta odlazi tik uz vratnicu.

U 15. minuti sjajna prilika na drugoj strani. Korner je izveo Ziljkić, a Subić je odlično pucao glavom, ali i njegov udarac odlazi za malo pokraj vrata.

Minutu kasnije svoj udarac je isprobao Hasanović, no slabo je to bilo za vratara Pavlovića koji loptu hvata bez problema.

U 28. minuti dobro je pucao Ziljkić, ali ta lopta išla je ravno u Bogdanovića. Uzvratio je potom na drugoj stranin Dejan  Georgijević. Obrana Borca je to odbila u korner.

Dvije minute prije odlaska na odmor zaprijetio je Borac iz slobodnog udarca, ali Ziljkićev pokušaj brani vratar Veleža.

FK Velež,FK Borac Banja Luka

Susret su s tribina pratili Emir Spahić i Sergej Barbarez.

Na prvu pravu prigodu u nastavku ali i na pogodak čekali smo do 58. minute. Ovčina je probio po desnoj strani, idealno uposlio Brandaa koji lijepo pogađa za veliko slavlje domaćih. Slavili su i navijači Veleža izvan stadiona uz upaljene baklje i pirotehnička sredstva.

U 65. minuti jako dobru priliku za poravnanje rezultata imao je Goran Zakarić, ali jako loše je zahvatio loptu igrač Borca i poslao je visoko preko gola na tribine. 

Vehabović je odličnu priliku za povećanje vodstva imao u 77. minuti utakmice. Sam je išao prema vratima Borca, no igrač Veleža uputio je nešto između udarca i dodavanja te je lopta otišla paralelno s golom.

U nastavku akcije dobro je zaprijetio Anđušić. Rezultat ostaje isti. 

U 82. minuti nova prilika za Rođene. Nakon jednog ubačaja iz slobodnog udarca glavom je pucao Zvonić, njegova lopta odlazi pokraj gola.

Šest minuta kasnije jedanaesterac za Borac. Radović je oborio Moraitisa, a Grbić pokazuje na jedanaest metara. Bura negodovanja na stadionu zbog dosuđenog. Čini se kako je Radović stao na nogu igraču Borca no u BiH VAR još ne postoji.

Loptu je uzeo Vranješ, pogodio je stranu Bogdanović, ali lopta je bila prejaka i Borac dolazi do poravnanja. Do kraja utakmice rezultat se nije mjenjao i utakmica je završena podjelom bodova.

Ovim rezultatom Borac je ostao na prvom mjestu i sada ima 54 boda te će u narednom kolu ugostiti Krupu, dok je s druge strane Velež treći s 52 boda i u sljedećem kolu gostuje kod gradskog rivala HŠK Zrinjski.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.