VELEŽ DOČEKUJE BORAC Rođeni pobjedom mogu zasjesti na vrh Premijer lige

Stadion Rođeni FK Velež Mostar
hercegovina.info

Nogometaši Veleža i Borca večeras će u Mostaru igrati utakmicu 28. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine. Obje ekipe su u međusobnim susretima po jednom slavile ove sezone, i to svaka na svom stadionu identičnim rezultatom 2:0. Utakmica počinje u 20 sati.

Trener Veleža Feđa Dudić nada se da će njegova momčad nastaviti pobjednički niz te da će protiv Banjalučana doći do četvrte uzastopne pobjede. U slučaju pobjede, “Rođeni” bi mogli zasjesti na vrh ljestvice.

S druge strane, trener banjalučkog tima Marko Maksimović i njegovi izabranici vjeruju da je došlo vrijeme da se “sruši neugodna tradicija” jer su posljednji put neporaženi u Vrapčićima 2015. godine.

“Važnost utakmice je velika, pobjedom nad Borcem došli bi na prvo mjesto, barem na jedan dan, do utakmice Sarajeva i Željezničara. Bez obzira o kojem se sportu radi, svi se uvijek trude i čine sve da bi bili prvi, pa tako i mi”, rekao je Dudić.

Velež pruža odlične partije u proljetnom dijelu sezone i momčad je bez poraza u osam odigranih kola. Među pet prvenstvenih pobjeda u posljednja dva mjeseca je i ona nad Borcem u ožujku ove godine.

Trener “Rođenih” izjavio je da je njegova momčad tada dominirala te izborila sigurnu pobjedu 2:0, ali smatra da će današnja utakmica biti puno zahtjevnija. Ono što bi mogao biti problem za Dudića je izostanak Samira Radovca i Mehmeda Ćosića.

Do kraja sezone ostalo je još šest kola, a Dudić ističe kako je i dalje primarni cilj plasman u Europu.

“Mislim da smo na dobrom putu, međutim još ništa nije gotovo. Do kraja prvenstva ostalo je još šest kola, 18 bodova je u igri i nadam se da ćemo uspjeti izboriti Europu, jer to nam je prvi i primarni cilj. Za sve ostalo, ako se ukaže prilika, iskoristit ćemo je, ali sigurno da ne stavljamo baš nikakav pritisak na ekipu što se tiče nekog većeg plasmana”, rekao je Dudić.

Trener Borca Marko Maksimović nada se fer igri i očekuje pozitivan rezultat.

“Idemo u goste ekipi koja je u naletu, Velež nema poraz od kraja listopada, ali i mi iza sebe imamo dobre trenutke. Volio bih da se priča o formi, a ne o nekim drugim stvarima i nadam se da će susret proteći u fer igri. Želimo da nastavimo uspješnu seriju i ostvarimo pozitivan rezultat. Tenzije treba spustiti, razumio bih možda ovakve stvari da je ovaj meč odlučujući, ali poslije njega ostaje još pet kola. Ne mogu da dozvolim da poslije naših dobrih rezultata neko tome prigovara. Za mene je Borac najveći, za ljude iz Veleža to je njihov klub i to shvaćam. Idemo u Mostar da branimo ime našeg kluba”, rekao je Maksimović.

Šef stručnog stožera Borca večeras neće moći računati na Jovu Lukića i Marka Jovanovića, koji su već duže vrijeme odsutni. Vraćaju se Goran Zakarić i Dejan Meleg, a u Mostar će putovati kapetan Stojan Vranješ i Elvis Mehanović, iako su pod znakom pitanja za večerašnji susret.