Velež do boda u gostima kod Slobode

FK Sloboda,FK Velež,Premijer Liga BiH pregled
Fena

U zaostaloj utakmici 3. kola Premijer lige BiH Sloboda i Velež su na Gradskom stadionu u Banovićima odigrali bez pobjednika 1:1 (0:0). 

Prvo poluvrijeme bilo je za zaborav. Bez konkretnijih prilika u oba šesnesterca. No, u drugom dijelu viđena je borbena i efikasna utakmica. 

Sloboda se prva radovala i to na otvaranju drugog dijela. Maksimović je ubacio loptu, Vranješ je znalački primirio, a potom matirao Bogdanovića u 47. minuti utakmice. 

U 60. minuti Sloboda je zaprijetila preko Maksimovića, ali je vratar Bogdanović bio na mjestu i loptu krajnjim naporom izbacio u korner. 

U 66. minuti šok za domaće. Pršeš je iz slobodnog udarca ubacio loptu, a Devedžić je nespretno reagirao i pogodio mrežu svoje momčadi. 

Rotirao je trener Jahić, ali Sloboda do kraja nije imala izgledniju priliku. U završnici je Velež preko Pršeša ozbiljno zaprijetio, a potom je Vehabović pogodio gredu u 87. minuti. 

Ujedno to su bili posljednji pokušaju na današnjoj utakmici. Sloboda je osvojila svoj jedanesti bod baš kao i klub iz Mostara.