VAŽNA TRI BODA Velež u gostima savladao starog rivala

FK Sarajevo i FK Velež
Klix

Nogometaši Veleža pobijedili su na stadionu u Doboju kod Kaknja u 22. kolu m:tel Premijer lige BiH ekipu Sarajeva rezultatom 0-1 te su tako zadali veliku udarac Bordo timu u borbi za pozicije koje vode u europska natjecanja naredne sezone, piše Klix.

Sarajevo je bolje otvorilo današnju utakmicu i redali su se napadi pred golom gostiju. Najbolju priliku na otvaranju imao je Oliveira kada je šutirao s 14 metara iskosa, ali je lopta otišla pored stative.

Velež se potom oslobodio početnog pritiska pa se igra preselila uglavnom na sredinu terena. Sve vrijeme prisutne su bile i varnice pa veliki broj gledatelja i nije mogao uživati u nogometnoj predstavi dva stara rivala.

Drugo poluvrijeme otvara nova dobra prilika za Oliveiru koji je ponovno dobro šutirao, ali je golman Veleža Hadžikić još bolje intervenirao. Malo kasnije šutirao je i Avramovski glavom nakon ubačaja s desne strane, ali lopta je otišla malo pored gola.

A onda u 74. minuti uslijedio je hladan tuš za navijače Sarajeva koji su dosta očekivali od ove utakmice. Golman Šahinović je katastrofalno reagirao u trenucima kada je pokušao uhvatiti jednu laganu loptu. Pri tome je lopta naknadno pogodila i Martinovića od kojeg se odbija u mrežu Sarajeva za 0-1.

Krenulo je Sarajevo potom žestoko po izjednačenje, ali je obrana Veleža bez problema izlazila na kraj s napadima 'domaćih' pa je ostalo konačnih 0-1.