VAŽAN DAN ZA VELEŽ Potpisan ugovor za izgradnju južne tribine

Velež nova tribina

U prostorijama Veleža, danas je i službeno najvljen početak jednog od najvažnijih infrastrukturnih projekata u novijoj povijesti kluba - izgradnje četvrte, južne tribine stadiona "Rođeni".

Ugovor o izvođenju radova potpisan je između predsjednika Kluba, Senada Kevelja, i direktora Građevinskog poduzeća Amitea, Anela Husnića.

Velež nova tribina

Dolazak strojeva i početak radova na stadionu očekuje se u narednih desetak dana.

Zadovoljstvo i Očekivanja

I Kevelj i Husnić izrazili su zadovoljstvo ovim korakom, naglašavajući važnost projekta za klub, ali i za lokalnu zajednicu. "Preostali su tehnički detalji koji neće utjecati na brzinu i kvalitetu. Očekujem bagere ovdje za sedam dana. Rok za završetak radova je šest mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao. Vrijednost projekta je 1,5 milijuna KM sa PDV-om. Važno je reći da je zatvorena financijska konstrukcija. Nova Uprava je obećala nastavak radova na infrastrukturi i to se obistinilo. Ova tribina će značiti novi ambijent i ovo će biti jedan od najljepših stadiona u državi. Ovo je jedan od najvećih infrastrukturnih projekata nakon rata. Dobili smo potrebne dozvole i sada idemo u realizaciju. Koristim priliku da zahvalim Gradu Mostaru, posebno predsjedniku Gradskog vijeća, kao i svim vijećnicima koji su glasali za ovu stavku", rekao je predsjednik FK Velež, Senad Kevelj.

Velež nova tribina

Budućnost FK Velež

Izgradnja nove tribine ne samo da će poboljšati uvjete za gledatelje i navijače, već će i dodatno potaknuti sportski duh i entuzijazam unutar kluba i lokalne zajednice. Očekuje se da će novi prostor omogućiti bolje uvjete za održavanje utakmica, povećati kapacitet stadiona i pružiti novi vizualni identitet, koji će biti prepoznatljiv i inspirativan za sve koji posjećuju stadion.

"Za sedam dana smo tu. Krećemo sa radovima i želimo ih izvesti u najkraćem roku, najkvalitetnijež", poručio je direktor Građevinskog poduzeća Amitea, Anel Husnić.

Tribina koja će biti izgrađena će zadovoljiti kriterije četvrte kategorije UEFA stadiona. Imat će potrebne sadržaje, uključujući i standardizirane svlačionice za domaću i gostujuću momčad, a tu su i drugi neophodni sadržaji.

U sklopu nove tribine će se nalaziti svlačionice i popratne prostorije za suce i delegate, prostorija za doping kontrolu, VAR soba, te VIP loža i VIP salon. Predviđena su i mjesta za kamere i kamermane, televizijski studio, komentatorske kabine, te prostorije za rad fotografa. Četvrta – preostala tribina će se uklopiti s preostale tri i u konačnici će činiti cjelinu, objavili su iz FK Velež.