Vatreni poručili Davoru Šukeru: 'Više ne želimo igrati u Zagrebu!'

Honduras, SP Brazil, krađa, Facebook, Hrvatska, Brazil, Hrvatska, SP Brazil, Vatreni, Hrvatska, SP Brazil, Vatreni, Zagreb, Hrvatska zemlja, Vatreni, hrvtaska vatreni, Zvonimir Boban

Da su očekivanja loša moglo se iščitati iz vapaja Ivana Rakitića koji je dva dana uoči Malte poručio kako reprezentativci žele atmosferu s futsala na Šalati! No, kada su se ponovno na Maksimiru osjećali kao na gostujućem travnjaku, reprezentativci su, složnije nego ikada, poručili vodstvu HNS-a kako više ne žele igrati u Zagrebu.

Priča je krenula iz svlačionice poslije Malte, a zajednički stav da ih se ubuduće riješi mazohizma koji im donosi nastup pred maksimirskim tribinama, Davoru Šukeru je trebao artikulirati kapetan Darijo Srna, jedan od idejnih začetnika ideje o odlasku iz Zagreba.

Loša atmosfera

- Nakon Osijeka i Pule, potpuno je jasno zašto se tako osjećamo i da želimo igrati manje utakmice u provinciji - priznao nam je u neformalnom razgovoru jedan od reprezentativaca nakon utakmice.

Na faktor ‘loša atmosfera' utjecalo je nekoliko stvari. Prije svega sklonost HNS-a da živi u nekom paralelnom svemiru. Ulaznice su bile poput ‘suhog zlata' i malo tko si je mogao priuštiti luksuz da izdvoji, primjerice, 250 kuna za zapadnu tribinu. I zato izjava Damira Vrbanovića koji tvrdi kako ‘ulaznice nisu preskupe i da su kritike o tome potpuno promašene' ulazi u sferu onih ‘vjerovali ili ne'! Shvatili su to u HNS-u, ali, nažalost, prekasno. Kada su vidjeli da im prijeti fijasko, počeli su dijeliti ulaznice po županijskim savezima, ali nije pomoglo.

Siromašna predstava

Druga stvar koja je utjecala na slabu posjetu je taj ‘luksuz' stadiona Maksimir i loše vrijeme. Kada je u poluvremenu kiša počela rominjati, trećina gledatelja brže bolje je napustila tribine pa se onih službenih 7998 smanjilo za koju tisuću. No, derutni Maksimir je stara priča o kojoj nema smisla trošiti riječi i vrijeme.

Za kazališnu atmosferu utjecaja ima i popularnost reprezentacije među pukom. Očito se Niki Kovaču nije oprostio nastup u Brazilu, a nije mu se honorirao čin pomlađivanja reprezentacije. Nažalost, siromašna predstava s Maltom nije pomogla da se popravi trenutni dojam koji navijači imaju o ‘vatrenima'. I zato je njihov zahtjev za promjenom lokacije sasvim opravdan. Iako, nekako sumnjamo da će se u Osijeku pronaći dobrovoljci koji će dati 250 kuna da gledaju Azerbajdžan na Gradskom vrtu, ma što god Damir Vrbanović mislio o tome.

jutarnji list