VARAŽDINSKI BEK POJAČAO ŠIROKI Matija Kolarić novo pojačanje na Pecari

Matija Kolarić
NK Široki

Matija Kolarić je novo pojačanje širokobrijeških Plavo-bijelih sa Pecare. Dvadesetosmogodišnji polivalentni igrač i NK Široki Brijeg dogovorili su suradnju do ljeta 2026. godine.

"Ovo je novi početak za mene. Motiviran dolazim u WWin ligu BiH i nestrpljivo čekam zaigrati za svoju novu momčad. Do sada sam igrao protiv Širokog Brijega, a sada imam priliku nositi dres kluba koji je veliko ime u bh. nogometu. Poznajem neke igrača od ranije tako da neću trebati vrijeme potrebno za adaptaciju na novu sredinu", kazao je Matija Kolarić čija je primarna pozicija na desnom boku.

Novi igrač Širokog Brijega dijete je NK Varaždin. Gotovo cijelu svoju karijeru proveo je u matičnom klubu. Izuzetak je bila samo godina dana koju je odradio u NK Međimurje u sezoni 2015./2016.

Nakon čakovečke epizode vratio se u Varaždin i postao jedan od najdugovječnijih igrača svlačionice stadiona u Zagrebačkoj 94. Boje svoga matičnog kluba branio je i onda kada je momčad igrala 3. HNL Istok, ali i onda kada se vratila u elitni rang hrvatskog nogometa. Na koncu je nosio i kapetansku vrpcu u Varaždinu čiji je dres oblačio preko 200 puta u svim natjecanjima.

U prošloj proljetnoj polusezoni prešao je u redove NK Vukovar 1991, odakle i dolazi na Pecaru kao slobodan igrač.