VAHID HALILHODŽIĆ "To su velike laži i obmane"

Vahid Halilhodžić reagirao na izjave Vice Zeljkovića
KARIM JAAFAR / AFP
  1. Na današnjoj press konferenciji Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine javnosti je i službeno predstavljen Savo Milošević na mjestu novog izbornika nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

  2. Predsjednik Nogometnog saveza Vico Zeljković na početku obraćanja između ostalog je istaknuo kako je jedan od razloga otkaza Mehe Kodre bila i mogućnost dolaska Vahida Halilhodžića na klupu Zmajeva.

  3. Nakon ovih riječi popularni Vaha se javio za N1, a bio je vrlo iznenađen nakon riječi predsjednika FSBiH, Vice Zeljkovića.

  4. “To je jedna velika laž i obmana. Ja sam vrlo iskusan da ne bih pregovarao o tome nakon što je jedan izbornik tek 10 dana na funkciji izbornika, pogotovo ako je riječ o Mehi Kodri. Ne bih to uradio nikad ni jednom treneru na svijetu, pogotovo ako je u pitanju Kodro. To su velike laži i obmane”, rekao je Vahid Halilhodžić, a potom se osvrnuo i na razgovore sa Vicom Zeljkovićem:

  5. “Nikada nisam nikome rekao niti dao nadu da ću preuzeti klupu reprezentacije. Rekao sam da sam tu ukoliko treba pomoći i dati savjet, ali da ću sjesti na klupu i preuzeti ekipu nikada nisam nikome obećao.”, zaključio je Vaha u razogovoru za N1.