Vahid Halilhodžić bio je korak do Chelseja nakon Tuchelovog otkaza, no ipak je izvisio

Vahid Halilhodžić

Bosanskohercegovački stručnjak Vahid Halilhodžić bio je jedan od kandidata za klupu slavnog Chelseja nakon što je klub sa Stamford Bridgea uručio otkaz Thomasu Tuchel, javlja ugledni francuski "L'Equipe".

Kako tvrdi francuski list, neimenovani menadžer je ponudio Vahine usluge Chelseaju, a navodno je bio i dogovoren sastanak s vlasnikom kluba Toddom Boehlyem. Prvog čovjeka "Plavaca" je zanimao Halilhodžićev projekt, ali se onda odlučio za Grahama Pottera, koji je sjajno otvorio sezonu s Brightonom.

Chelsea je na kraju za Pottera platio odštetu od 20 milijuna eura, a Halilhodžić će još sačekati na novi angažman nakon što je završio mandat na klupi reprezentacije Maroka. 

No, bilo bi zanimljivo da je Halilhodžić preuzeo Chelsea. Naravno da bi to bila kruna sjajnog bh. trenera, ali tim više što je član londonske ekipe Hakim Ziyech, prva zvijezda marokanske reprezentacije, kojeg je popularni Vaha odstranio iz tima zbog nezalaganja.

Navijači marokanske reprezentacije, kao i tamošnji mediji, su stali na Ziyechovu stranu, a kako Halilhodžić nije popuštao, to ga je na kraju došlo glave.

Inače, Halilhodžića se nedavno povezivalo s egipatskim Al Ahlijem, ali nije došlo do dogovora dvije strane.