Užasne vijesti za Sergeja Jakirovića

Sergej Jakirović
GNK Dinamo

Prije mjesec dana se Bruno Petković ozlijedio na utakmici s Astanom. Zabio je tada Petko dva gola, ali sad je kristalno jasno da je ta pobjeda Dinama (5:1) skupo plaćena.

Nakon toga je Petković propustio utakmice s Rudešom i Ponikvama u Kupu, pa je odigrao 44 minute u derbiju s Hajdukom na Poljudu. Na žalost, tada je prvi put dodatno pogoršao ozljedu stražnjeg bedrenog mišića i kao da nitko nije ništa naučio iako je Petković nakon toga preskočio okršaje s Ballkanijem i Istrom.

No, nedovoljno oporavljen je zaigrao za reprezentaciju protiv Turske prije 12 dana. Ušao u igru u 63. minuti opet obnovio ozljedu istog mišića!

'Nisam htio koristiti Brunu Petkovića jer znam da je bez treninga, bez ritma, ali kada gubiš 0:1, a on kaže da može, onda se loviš za sve...', pravdao se nakon poraza od Turske izbornik Zlatko Dalić koji je Petkovića 'prekrižio' za susret s Walesom:

Nema smisla da se Bruno muči, nije pravi, nije spreman, mislim da ću ga pustiti kući. Iznenadio me svojom željom, svaka mu čast na tome, ali nije spreman i bespotrebno ga trošim. Žao mi je što sam ga uopće uveo, nije to moja praksa, ali gubiš i uzmeš u obzir želju igrača...'

Sad je kasno za pametovanje, ali ta 'želja igrača' je Brunu Petkovića koštala obnovljene ozljede i još duže stanke.

Sergej Jakirović

'I ja sam kriv zbog obnovljene ozljede Petkovića, dopustio sam mu da nezaliječen igra protiv Hajduka. Nadalje, prije odlaska u reprezentaciju napravio je sve testove i bilo mu je bolje. No, nema sad smisla tražiti krivca, više ništa nećemo forsirati je bismo ga mogli izgubiti i za duže razdoblje', priznao je trener Dinama Sergej Jakirović. I opet, prekasno...

Jer je bespotrebno forsiranje nedovoljno oporavljenog igrača dovelo do toga da je sad jasno da Petković neće biti među kandidatima za nastup u četvrtak protiv Viktorije iz Plzena, u 3. kolu Konferencijske lige, ali ga neće biti najmanje sljedeća tri tjedna, javlja Tportal.

Petko je tako izgubljen za utakmice s Lokomotivom i Varaždinom u SuperSport HNL-u, te za Kup protiv Oriolika (1. studenog) i uzvrat s Viktorijom Plzen (9. studenog). Postoji nada da bi mogao biti spreman za derbi s Rijekom 12. studenog, ali njegova je ozljeda teška i mala je vjerojatnost da će zaigrati na Rujevici.

To vodi do novog problema jer je malo vjerojatno da će Petković biti spreman za posljednje dvije reprezentativne utakmice u kvalifikacijama za EURO 2024. protiv Latvije (18. studenoga) i Armenije (21. studenoga).

Da, Sergej Jakirović i Zlatko Dalić imaju razloga za zabrinutost, bez Brune Petkovića ni Dinamo ni reprezentacija ne izgledaju dobro...