UTAKMICA STOLJEĆA ZA ZRINJSKI Legia u Mostar dolazi nakon četiri poraza u mjesec dana, u subotu ih deklasirao Slask

Legia Varšava

Legia iz Varšave u četvrtak će gostovati Zrinjskom u meču 3. kola Konferencijske lige, no Poljaci u ovaj duel ulaze u jako lošoj atmosferi. Posljednja četiri tjedna bila su katastrofalna za Legiju. Tim igra sve slabije, reda poraze, a kulminacija je nastupila u subotu kada su izgubili od Slaska sa 4:0.

Legia je u ovaj meč ušla kao favorit, na kraju doživjela jako težak poraz, četvrti u ovom mjesecu.

Prvo su neočekivano izgubili od Jagiellonije sa 2:0, zatim su izgubili od AZ Alkmaara u Konferencijskoj ligi, a nakon tog meča bilo je velikih kontroverzi, što je očito ostavilo traga na ekipu. Uslijedio je potom poraz od Rakowa, a sada i od Slaska, piše sportsport.

Posljednji put je Legia četiri uzastopna poraza imala u sezoni 2021/22, a ta sezona bila je toliko loša da su na kraju bili 10. na tablici.

Ipak, Legia će pokušati prekinuti loš niz narednih dana, za što smatra Kosta Runajić.

"Posljednjih 16 mjeseci je bilo dobro, čak i veoma dobro, ali u posljednje vrijeme smo morali da se suočimo s mnogo slabijim periodom. Moramo razmišljati o nekim stvarima, ali nemamo puno vremena, jer nas uskoro očekuje još jedna utakmica u europskim kupovima", naglasio je nakon meča protiv Slaska trener poljskog velikana.

Za razliku od Legie, Zrinjski u četvrtak u utakmicu ulazi u mnogo boljem raspoloženju. Plemići igraju sjajno u posljednje vrijeme, a sinoć su u derbiju u Banjoj Luci sačuvali mrežu i osvojili bod protiv vodećeg Borca (0:0).

S obzirom na prikazano i protiv AZ-a i u gostima kod Aston Ville, bez obzira na poraz 1:0 u zadnjim sekundama, Plemići imaju pravo nadati se dobrom rezultatu u duelu s Legiom, naročito zbog činjenice da se poljski tim nalazi u velikoj krizi, koja bi mogla biti produžena.

Inače, ranije je objavljeno da Legia neće imati svoje navijače u Mostaru zbog kazne UEFA-e, što je dodatni plus za prvaka BiH.