Utakmica na Islandu Zrinjskom donosi milijune eura

Utakmica Zrinjski i Breidablik 2023
Hercegovina.info

Nogometaši HŠK Zrinjski u četvrtak su na stadionu pod Bijelim Brijegom uvjerljivo svladali islandski Breadblik rezultatom 6:2. Mogli su Plemići sačuvati i čistu mrežu, ali pad koncentracije i blago opuštanje prilikom visokog vodstva rezultirala je s dvije lopte u mreži Marića.

No, na Island Zrinjski nosi veliku prednost od četiri pogotka razlike i pravo bi se čudo trebalo dogoditi da Plemići ne izbore play-off Europske lige i sigurnu grupnu fazu Konferencijske lige.

Prolazak dalje Zrinjskom donosi i punu blagajnu, pa će igrači Krunoslava Rendulića morati maksimalno ozbiljno shvatiti uzvrat i biti koncetrirani do samog kraja.

Prolaskom u grupnu fazu Konferencijske lige (što je minimalan dobitak od prolaza Islanđana) mostarski klub inkasirat će 2,9 milijuna eura. U grupnoj fazi tog natjecanja svaka pobjeda donosi dodatnih 500.000 eura, a bod donosi 166.000 eura.

U slučaju pak da u play-offu Europske lige Zrinjski eliminira LASK i izbori grupnu fazu Europske lige pod Bijeli Brijeg će stići 3,6 milijuna eura. U tom natjecanju pak svaka pobjeda nosi dodatnih 630.000 eura, a neriješen ishod 210.000 eura.

Naravno, svemu tome treba pridodati i druge prihode od "matchdaya".