FOTO  Utakmica između Posušja i Širokog najposjećenija u ovom kolu

HŠK Posušje-NK Široki
HŠK Posušje

 U 23. kolu nogometne Premijer lige Bosne i Hercegovine postignuto je 17 golova ili u prosjeku 2,83 po utakmici. U listu strijelaca upisalo se 15 igrača.

Najuvjerljiviju pobjedu ostvarilo je Sarajevo koje je savladalo GOŠK sa 4:0, dok su po četiri gola postignuta i u Banjoj Luci između Borca i Zvijezde 09 (3:1), odnosno Modriči između Sloge i Tuzla Cityja.

HŠK Posušje-NK Široki

Borac je novom pobjedom došao korak bliže naslovu prvaka s obzirom na to da je zadržao 12 bodova prednosti nad najbližim konkurentom, Zrinjskim.

Na dnu tablice i dalje je Zvijezda 09 sa 17 bodova, a u zoni ispadanja su Tuzla City, Željezničar i Igman koji imaju 23 boda.

Utakmicama 23. kola prisustvovalo je 17.700 gledatelja ili 2.950 po utakmici, a najveća posjeta po izvještajima delegata zabilježena je na stadionu "Mokri Dolac" na utakmici Posušje - Široki Brijeg (5000).

HŠK Posušje-NK Široki

Suci su pokazali 23 žuta i jedan crveni karton.

Na čelu liste strijelaca je Nemanja Bilbija iz Zrinjskog sa 17 golova. Dejan Vidić (Sloga) je postigao 16, Nermin Haskić (Velež) 11, Jovo Lukić (Borac) i Đorđe Pantelić (Tuzla City) po devet...