FOTO  Usvojeno svih 212 žalbi torcidaša iz Žiline

Da, dobili smo obavijest od kolege iz Slovačke o tomu da su zabrane prestale vrijediti s današnjim datumom (17. rujna) – potvrdio nam je i zagrebački odvjetnik Neven Zelić.

Po pojašnjenju slovačkog odvjetnika Branislava Rybanskog, odluka je konačna i na nju ne postoji mogućnost žalbe. Odvjetnici već razmatraju podizanje nove tužbe za naknadu štete ozlijeđenima i nadoknadu troškova onima koji nisu uspjeli gledati Hajdukovu utakmicu.

Torcidaši koji su se s gostovanja u Slovačkoj vratili s pričom o brutalnom i nepotrebnom iživljavanju lokalne policije, slave:
- Hvala Bogu da smo onima koji su sumnjali, dokazali da smo bili u pravu! I hvala svim dobrim ljudima koji su nam pomogli - kazao nam je tajnik Torcide Stipe Lekić.

Događaji s početka kolovoza ove godine, kad je slovačka policija (pokazalo se) pogrešno protumačila nalog UEFA-e i zabranila dolazak na utakmicu svim hrvatskim državljanima, da bi ih potom brutalno izmlatila i protjerala iz zemlje, senzibilirali su i hrvatske građane koji su na račun Torcide uplatili gotovo stotinu tisuća kuna – polovicu novca potrebnog za pokretanje postupka.

Za ostatak su navijači namjeravali uzeti kredit, no sada im predstoji sudski postupak za povrat sredstava. Kad i ako ga dobiju natrag, garantiraju u Torcidi, novac će pametno iskoristiti, sve će se javno objaviti.

slobodna dalmacija/hercegovina.info