Upozorenje hrvatskim navijačima

...a hrvatske navijače upozorio da im nije dopušten ulazak na stadion Crvene zvezde te da im, budu li primijećeni na tribinama, slijedi izbacivanje sa stadiona.

Na svojoj internetskoj stranici FSS je podsjetio kako je s Hrvatskim nogometnim savezom dogovoreno da nacionalni savezi na gostovanjima ne vode svoje navijače te da sukladno tom sporazumu gostujućim navijačima neće biti dopušten ulaz na stadionu.

Samo navijači reprezentacije Srbije, uz važeću ulaznicu, mogu nazočiti utakmici, a ulaznice se isključivo mogu prodavati na službenim mjestima, odnosno ustupiti samo navijačima domaće reprezentacije, priopćio je FSS, navodeći da je on i isključivi vlasnik ulaznica za utakmice nacionalne reprezentacije, a mogu se kupiti najviše četiri.

Također, FSS upozorava i da ne daje suglasnost nositelju ulaznice da je preproda, ustupi ili pokloni osobi kojoj je iz sigurnosnih razloga zabranjeno nazočenje nogometnim utakmicama.

U slučaju da netko od navijača Hrvatske bude primijećen na tribinama tijekom utakmice odmah će, kako se navodi, biti udaljen, a slijedi i postupak za zakonsku odgovornost.

Također, FSS navodi i da će svakom kupcu ulaznica za utakmicu Srbija - Hrvatska iz sigurnosnih razloga biti uzeti osobni podaci te da će uz pomoć policije i zaštitara identificirati korisnika ulaznice prilikom ulaska na stadion, a u slučaju nepoštivanja prekršitelju neće biti dopušten ulazak na stadion.

Zbog činjenice da je Nogometni savez Srbije pod posebnim monitoringom FIFA-e i UEFA-e FIFA u Beograd šalje i posebnog promatrača Christopha Baumanna.

hrt.hr