UOČI UTAKMICE Široki i Sarajevo idu na pobjedu: Oba tima imaju mane, ali i vrline

Press FK Sarajevo uoči gostovanja Širokog Brijega
Fena

Trener Fudbalskog kluba Sarajevo Goran Sablić izjavio je da u susretu 7. kola Premijer lige BiH protiv Širokog Brijega na Koševu očekuje pobjedu. Ističe da ne može računati na dvojicu suspendiranih igrača, Halida Šabanovića i Andreja Đokanovića, ali da se vraćaju Amer Dupovac i Kerim Palić.

"Cilj nam je da uzmemo sva tri boda. Vraćaju nam se Dupovac i Palić, a svi ostali su u trenažnom procesu, spremni za sutrašnju utakmicu", naglasio je Sablić. Budući da Sarajevo igra sutra protiv kluba u kojem je Sablić nekada radio, kazao je da to ništa ne mijenja.

"Široki se podmladio i promijenio sastav i dovode mnogo igrača, ali nigdje nije idealno, pa vjerojatno ni kod njih. Sutra očekujem dobar otpor protivnika, ali znamo šta nosi ta utakmica i želimo napredovati iz utakmice u utakmicu", poručio je.

Kada je u pitanju Matthias Fanimo, Sablić je kazao da je ozlijeđen i da je posljednja tri tjedna bio na rehabilitaciji. "Istina je da je i njemu istekla radna dozvola. Klub će donijeti odluku o tome", zaključio je.

Prvotimac Rijad Kobiljar izrazio je zadovoljstvo zbog sutrašnje utakmice na Koševu te kazao da očekuje iskorak.

"Čeka nas najteža utakmica od kad sam ovdje, osim sa Zrinjskim. Pripremili smo se dobro, imamo tri pobjede u nizu i sve je na nama da ostvarimo dobar rezultat", poručio je Kobiljar. Susret Sarajevo - Široki Brijeg igra se na stadionu 'Asim Ferhatović Hase' u petak od 20 sati.

Trener Širokobriježana Jure Ivanković je na konferenciji za medije naglasio da je njegova momčad potpuno spremna za ovaj susret, a utakmicu je najavio i lijevi bočni igrač Tomislav Čuljak koji se nada pozitivnom rezultatu. Ivanković je naglasio da njegova momčad ima kvalitetu i da može napraviti dobar rezultat protiv Sarajeva.

Press FK Sarajevo uoči gostovanja Širokog Brijega

"Momčad je u dobrom raspoloženju i to je najvažnije, a mi smo svjesni situacije u kojoj se nalazimo i rezultata koje smo ubilježili na otvaranju sezone. To sigurno nije u skladu s našim očekivanjima i našom kvalitetom, a radili smo analizu ove utakmice protiv Veleža i pokušat ćemo ispraviti neke nedostatke koje smo uočili na tom susretu. 

Ovo gostovanje je dosta nezgodno za nas zbog svega onoga što je se događalo u prošlosti, te zbog animoziteta između Širokog Brijega i Sarajeva. Međutim, mi smo isključivo fokusirani na ono što će se događati na terenu", kazao je Ivanković i dodao da su dobro proučili prednosti i nedostatke u igri Sarajeva.

Ivanković je istaknuo da je psihološka priprema jedan od ključnih segmenta koji može pomoći u ostvarenju dobrog rezultata.

"Sarajevo ima individualnu kvalitetu, ali ni oni ne igraju nešto posebno lijepo u posljednje vrijeme. Mi idemo gore pokazati da vrijedimo. Igračima sam cijeli tjedan probao skinuti pritisak i teret s leđa, a ono što bih naglasio kao ključni segment je psihološka priprema igrača za ovakve utakmice", naveo je Ivanković i dodao da će Ikić nekoliko mjeseci izbivati s terena zbog ozljede, te da Alen Jurilj neće putovati na ovu utakmicu zbog toga što je izrazio nezadovoljstvo svojim statusom u klubu.

Tomislav Čuljak je naglasio da je bitno kako će se momčad ponašati na terenu od samog početka utakmice, a da je važan čimbenik ove momčadi upravo spoj mladosti i iskustva.

"Sigurno da kod nas ima veliku ulogu spoj mladosti i iskustva. Pokazalo se da su se kod nas mladi igrači dosta dobro izgradili, a kao primjer mogu navesti Ikića, Medića i Mašića. To su dečki koji moraju preuzeti svoju odgovornost u ovoj momčadi, a sigurno da je psihološka baza na nama starijima da svojim iskustvom i preuzimanjem tog tereta i pritiska njima donesemo mirnoću. 

Protiv Veleža nismo bili pravi i toga smo svjesni, a sada nam je svaka nova utakmica prilika da operemo taj gorak okus", istaknuo je Čuljak i dodao da se u Sarajevu momčad Širokog Brijega može nadati pozitivnom rezultatu.