UOČI DERBIJA U ŠIROKOM Velež je uvijek neugodan suparnik na Pecari

NK Široki Brijeg Stanko Bubalo i Marko Jurić
NK Široki Brijeg

Nedjeljnim derbijem između NK Široki Brijeg i FK Velež Mostar na Pecari će biti zatvoreno 6. kolo m:tel Premijer lige BiH. Domaći na krilima prve pobjede dočekuju 'Rođene' koji su nakon sjajnog europskog ljeta upali u malu prvenstvenu krizu.

Na konferenciji za medije derbi su najavili pomoćni trener Stanko Bubalo i branič Marko Jurić. Današnje obraćanje medijima bio je prvi susret novinara i 'Ronalda iz Turčinovića' u njegovoj novoj ulozi. Naime, nakon četiri godine rada u kadetskom uzrastu, klupska legenda je priključena stručnom stožeru prve momčadi.

"Zadovoljstvo je i veliki zalogaj biti članom stručnog stožera prve momčadi. Imamo sjajne mlade igrače, pojačane iskusnim imenima, prava su momčad i pravi profesionalci. Zamolio bih navijače za malo strpljenja, ova momčad ima veliki potencijal i njihovo će vrijeme sigurno doći", poručio je Bubalo.

"Mladim igračima treba vremena. Jure Ivanković i Vlado Hrkać s njima rade sjajan posao i treba im odati poštovanje i pružiti podršku. Većina mladih igrača je naš proizvod i sigurno će u budućnosti doprinositi novim radostima na Pecari", dodao je.

S izrazitim poštovanjem i velikom dozom opreza najavio je gostovanje 'Rođenih' na Pecari. "Zaslužuju sve čestitke za europski uspjeh ovoga ljeta. Ipak, ozljede i umor kumovali su njihovom lošijem ulasku u prvenstvo, ali ranjeni lav je najopasniji. Velež je uvijek neugodan suparnik na Pecari. Dat ćemo sve za pobjedu, vjerujem u našu kvalitetu", istaknuo je Bubalo.

Branič Marko Jurić jedan je od najboljih pojedinaca u uvodnom dijelu sezone. Odlično pokriva prirodnu poziciju desnog stopera, a po potrebi 'uskače' i na desni bok.

"Obranu igra cijela momčad, svi daju svoj doprinos. Obrana je naiskusniji dio naše momčadi, kompaktni smo i to se vidi. Primili smo samo jedan pogodak i želimo nastaviti tako", rekao je Jurić i otkrio kako među susjedima nema velikih nepoznanica.

"Zadržali su okosnicu momčadi. Imaju brze igrače i moramo najviše pozornosti obratiti na njihove ulaze u dubinu i udarce izvana. Nadam se kako ćemo na kraju slaviti", dodao je. Utakmica na Pecari počinje u 21 sat uz izravan prijenos na Arena Sport TV.  Uloga dijelitelja pravde pripala je Irfanu Peljti iz Sarajeva.