UEFA ZABRANILA Zloglasni navijači Legije ne smiju u Mostar

Navijači Legia Warsaw Varšava

Navijači varšavske Legije dobili su zabranu dolaska u Mostar na utakmicu Konferencijske lige protiv HŠK Zrinjski.

Europska nogometna federacija (UEFA) zabranila im je put na gostovanje u Bosnu i Hercegovinu nakon popriličnog kaosa kojeg su napravili na meču protiv AZ Alkmaara.

Navijači Legije važe za itekako žestoke momke. To su dosta puta i dokazali na brojnim utakmicama gdje su pravili poprilične probleme organizatorima i policiji, piše Sportsport.ba

Ni gostovanje u Alkmaaru nije prošlo bez problema. Imali su obračun s policijom, jedan od policajaca je s ozlijedama glave završio u bolnici, pa je UEFA nakon svega viđenog odlučila reagirati.

Krovna kuća europskog nogometa zabranila je put navijačima ovog kluba na sljedeće gostovanje. Legia svoj sljedeći meč igra protiv prvaka Bosne i Hercegovine Zrinjskog u Mostaru i organizatorima će nakon svega biti mnogo lakše da se pripreme za utakmicu.

Legia je zbog navijača dobila kaznu od 15.000 eura, a istraga o događanjima nakon okončanja utakmice kada su uhićeni igrači tima iz Varšave Radovan Pankov i Josue, te zadržavanju autobusa s igračima poljskog tima, bit će nastavljena u narednom razdoblju.

Situacija u grupi E Konferencijske lige nakon dva kola je zaista interesantna. Sve četiri ekipe imaju po pobjedu i poraz i tri osvojena boda. Zrinjski i AZ Alkmaar su na gol-razlici 4:4, a Aston Villa i Legia su postigli i primili po tri pogotka. Poljski velikan je u prvom kolu savladao Aston Villu s 2:1, a zatim su doživjeli poraz na gostovanju od AZ Alkmaara s 1:0.

S druge strane izabranici Krunoslava Rendulića su u utakmici za pamćenje savladali AZ Alkmaar s 4:3, a zatim su u sudačkoj nadoknadi poraženi u Birminghamu od Aston Ville s 1:0.