UEFA razmatra mogućnost odobrenja gledatelja na gornjoj tribini stadiona HŠK Zrinjski

Stadion HŠK Zrinjski
Stadion HŠK Zrinjski

Stadion HŠK Zrinjski rasprodan je u manje od sat vremena za susret protiv Slovana te će podršku Plemićima dati gotovo pet tisuća navijača.

U klubu su pravo prvokupa ulaznica dali najvjernijem segmentu navijača. Tako je poseban kontigent ulaznica odvojen za Ultrase, dok su pravo prvokupa ostvarili i svi oni koji su osigurali svoju sezonsku ulaznicu za narednu sezonu. Ostatak ulaznica rasprodan je jutros za manje od 40 minuta te će Plemiće protiv Slovana bodriti oko pet tisuća navijača.

No, ta bi brojka već na sljedećoj europskoj utakmici mogla biti mnogo veća. Naime, kako saznaje naš portal iz izvora bliskih klubu, menadžment HŠK Zrinjski uložit će napor kako bi se stekli uvjeti i za otvaranja dijela gornje zapadne tribine za sljedeće europske utakmice.

HŠK Zrinjski je već napravio odrađene korake po tom pitanju te je od strane krovne organizacije europskog nogometa dobio naputke što se sve mora učiniti kako bi se zadovoljili strogi kriteriji UEFA-e, kako kada je u pitanju sama infrastruktura, tako i kada je u pitanju sigurnosni aspekt, a sve kako bi se osposobila gornja tribina za prijem gledatelja.

Kako saznajemo, u zajedničkoj suradnji kluba i grada trebalo bi biti osigurano dodatnih 2000 mjesta već za prvu domaću europsku utakmicu nakon Slovana. Iako je HŠK Zrinjski i ranijih godina aplicirao za otvaranje gornje tribine kod krovne kuće europskog nogometa, zeleno svjetlo će biti dano tek ove godine nakon vidljivih organizacijskih i infrastrukturnih pomaka u zadnje dvije sezone koji nisu ostali nezabilježeni od strane UEFA delegata.

Veliki ispit za navijače Zrinjskog je i u utorak s obzirom da je utakmica protiv Slovana proglašena utakmicom visokog rizika te će pod posebnim okom UEFA posmatrača biti svaki organizacijski detalj, kako na terenu tako i na tribinama. Ne treba ni spomenuti koliko bi pozitivno izvješće s ove utakmice otvorilo vrata Plemićima da najboje europske momčadi u grupnoj fazi dočeka upravo u Mostaru pred svojim navijačima.