UEFA napušta FIFA?

UEFA, Europska liga, Liga prvaka, HNK Rijeka, Lokomotiva, Hajduk, CSKA, Apollon, Disciplinska komisija UEFA, nogomet, nogomet, tjedan nogometa, kvalifikacije za ep 2016., kvalifikacije, UEFA, UEFA, FIFA, uefa korupcija, korupcija, Disciplinska komisija UEFA, Damir Vrbanović, HNS, UEFA, Europsko prvenstvo, Liga nacija 2019, nogomet, Europska liga, nogomet, nogomet, osmina finala Europske lige , UEFA, treneri, UEFA, Disciplinska komisija UEFA, Disciplinski postupak, UEFA, Turska, počast žrtvama, UEFA, kazne, nogomet, UEFA, sustav kvalifikacija

Raubal je za njemački Kiker rekao da su 54 članice UEFA spremne da napuste FIFA, ako ne bude objavljen izvještaj o korupciji prilikom izbora zemalja domaćina Mundijala, koji je uradio američki istražitetlj Micheal Garsija.

Predsjednik istražnog odbora Etičke komisije FIFA Garcia napisao je izvešće o korpuciji na 430 stranica, ali je bio nezadovoljan činjenicom da je FIFA "pogrešno protumačila činjenice iz izvješća" i na osnovu toga oslobodila optužbi za korupciju Rusiju i Katar, domaćine Mundijala 2018. i 2022.

"Ne samo da izvještaj etičke komisije treba da bude objavljen, već i čitavo izvješće Garcie, kako bismo znali sve činjenice", rekao je Raubal.

On je dodao da će u slučaju da se ne okonča trenutna kriza, morati da se postavi pitanje da "li smo i dalje u dobrim rukama FIFA, a jedna od opcija je napuštanje te organizacije", rekao je Raubal

agencije