UEFA istražuje Mamića i Srebrića!

UEFA, Dinamo, NK Široki Brijeg, Dinamo, Zdravko Mamić, Hercegovina, Zdravko Mamić, Miroslav Ćiro Blažević, Ćiro, bujica, Zdravko Mamić, ostavka, HNS

Prema tim navodima, Uefa sumnjiči Zdravka Mamića da je namjestio dvije utakmice Dinama u Europi. Navodno su se Mamiću bliski ljudi iz inozemstva nakon Mamićevih poziva kladili na krajnji rezultat Dinama u međunarodnim utakmicama, a novac je pri tom uplaćivan u kladionice u Aziji.

Osim toga, Nacional je doznao od "visokog pravosudnog izvora u Hrvatskoj" da će se pokušati utvrditi je li Zdravko Mamić neke od svojih igrača pretvorio u roblje.

Do Državnog odvjetništva su došle informacije da većina igrača koje je Dinamo prodao u inozemstvo s Mamićem ima tajne ugovore prema kojima mu od svake plaće moraju davati određeni dio.

Glavnog tajnika HNS-a Zorislava Srebrića sumnjiči se da je kladioničarskoj mafiji otkrivao privilegirane informacije o tome kojem će sucu biti povjereno suđenje utakmica u Prvoj i Drugoj HNL. Iz toga proizlazi da se Srebrić nezakonito upletao u delegiranje sudaca.

Nakon Srebrićeve dojave, kladioničarska mafija bi kontaktirala pojedinog suca i pokušala ga potplatiti.

Pri tom su neki iz kladioničarske mafije Uefi detaljno otkrili tehniku namještanja utakmica u Hrvatskoj, a ti materijali su navodno u rukama naše policije.

Istražitelji Uefe otkrili su za koje su utakmice sumnja da su bile namještene: Osijek - Međimurje 3:1, 5. kolo HNL-a, Hajduk - Croatia Sesvete 6:0, 15. kolo HNL-a, otprije se zna da je sumnjiva utakmica Zadra i Hajduka iz prošle sezone.

nacional.hr