UEFA i FIFA uvode prinudnu Upravu u NS BiH!

Nalaže se izbor jednog predsjednika, a ukida tročlano predsjedništvo, zbog čega nije postignut dogovor među svim «stranama» unutar NSBiH.

Eva Paske, Marsel Benc, Džonson i drugi dolaze sa jasnim, konkretnim i nedvosmislenim direktivama: Ili usvojite statut ili ćete biti suspendirani! Iz Niona i Ženeve u slučaju neusvajanja statuta i suspenzije, najavili su oštrije mjere i sankcije prema pojedincima u NSBiH.

- Dobili smo dopis u kojem stoji da će UEFA i FIFA uvesti prinudnu upravu u Nogometnom Savezu do konačnog rješenje.  To je nešto novo i svi smo zatečeni, svjesni šta to znači - izjavio  je nogometni dužnosnik, koji je želio ostati anoniman. Saznajemo kako je, upravo taj dopis dodatno podigao tenzije među partnerima u nogometnoj vlasti. I dok se hrvatski delegati drže suzdržano, bošnjački «dvolično», u FS RS ostaju pri svojim "tvrdim" stavovima, prenosi San.

- Neće biti raspada Saveza, a mislim ni suspenzije. Ne može nama niko tek tako prijetiti. Vrijeme je više da, i ovi koji nam dolaze, znaju cijelu istinu i činjenično stanje u državi i našem fudbalu. Ne pristajemo na ultimatume, već na dogovor koji će biti u interesu fudbala. Čuo sam za vijest o prinudnoj upravi, ali to otvara brojna pitanja: ko će odrediti Upravu, kome će odgovarati i kakva je svrha njenog rada?  Nama je cilj rješenje koje će zadovoljiti sve strane u BiH - izjavio je za «San» Rodoljub Petković, generalni tajnik FSRS. Nažalost, u federalnom dijelu dužnosnici nemaju jasne stavove. Jedno pričaju na sjednici Izvršnog odbora, drugo na sastancima u Nionu i Ženevi, treće za medije, što zbunjuje i čelnike UEFA -e i FIFA -e.