UCJENJIVAČ Benzema proglašen krivim zbog snimke seksa

Karim Benzema
Getty images

Karim Benzema, napadač madridskog Reala, proglašen je krivim za ucjenjivanje snimkom seksa suigrača iz francuske reprezentacije, Mathieua Valbuene.

Sud u Versaillesu tako je osudio Benzemu na jednogodišnju uvjetnu zatvorsku kaznu i plaćanje novčane kazne u iznosu od 75 tisuća eura.

Podsjetimo, Benzema je zajedno s još četiri osobe tražio od Valbuene između 50 i 100 tisuća eura kako sporna snimka ne bi bila objavljena. Nakon što je cijeli slučaj 2015. završio u medijima, francuski izbornik Didier Deschamps obojicu je izbacio iz reprezentacije.

Valbuena nakon toga više nije zaigrao za Tricolore, dok je Benzema ponovno zaigrao za aktualne svjetske prvake na Europskom prvenstvu ovoga ljeta, prenosi Hina.

Tužitelji tvrde kako je Benzema, koji cijelo vrijeme poriče optužbu, poticao Valbuenu da plati skupini ucjenjivača kako bi seksualno eksplicitnu videosnimku držao dalje od očiju javnosti.

Valbuena je na sudu svjedočio o razgovoru s “ucjenjivačem”, kazavši kako je bilo jasno da pozivatelj želi novac te kako ga je pokušaj ucjene ostavio u strahu za karijeru i mjesto u nacionalnoj vrsti.

Ucjenjivači su se u početku obratili bivšem francuskom reprezentativcu Djibrilu Cisseu kako bi nagovorio Valbuenu da plati novac za šutnju. Umjesto toga, Cisse ga je upozorio na iznudu, rekao je Valbuena. Navodni ucjenjivači su potom angažirali Benzemu kako bi potaknuli Valbuenu da plati za šutnju.

Vlasnici videa su veliki, veliki nasilnici, kazao mu je, navodno, Benzema dodavši kako ga može upoznati s prijateljem, “nekim kome vjeruje”, kako bi riješio problem.

Valbuena je kazao kako je u početku riječi svojeg suigrača tumačio samo kao “prijateljski savjet”, prije nego što shvatio da je Benzema povezan s poticateljima ovog pokušaja ucjene.

U identifikaciji navodnih ucjenjivača pomogle su snimke telefonskih razgovora koje je snimao tajni policajac koji je “glumio” Valbuenina posrednika. Istražitelji tvrde kako je Benzema ohrabrivao Valbuenu da plati ucjenjivače nakon što mu je prenosio uvjete pod kojima bi mogao spriječiti vlasnike snimke da je puste u javnost.

Među optuženima je i Benzemin prijatelj iz djetinjstva Karim Zenati, koji je navodno djelovao kao posrednik, te Mustapha Zouaoui, koji se sumnjiči da je “arhitekt prijevare”.

Zouaoui je kazao novinarima kako je dobio vrpcu sa snimkom seksa i podijelio je s Benzemom i još nekim članovima francuske reprezentacije, ali je rekao kako nikada nije bilo pokušaja iznuđivanja novca od Valbuene.

Vrpcu smo zadržali za sebe, rekao je prije početka suđenja.