FOTO  U 'Vječitom derbiju' Željezničar i Sarajevo podijelili bodove

Željezničar Sarajevo
Damir Hajdarbašić/fkzeljeznicar.ba

U 'Vječitom derbiju' na Grbavici nogometaši Željezničara i Sarajeva remizirali su u okviru 20. kola m:tel Premijer lige BiH. 

U sedmoj minuti Kosorić je postigao gol nakon lijepe akcije Plavih iz kornera, ali je poništen zbog nedozvoljene situacije. U 17. minuti Štilić ubacuje, a Čeliković glavom šutira pored gola. Udarac Alispahića s 30 metara iz 22. minute odlazi pored gola. Mešanović je iskosa pokušao u 27. minuti, ali lopta odlazi daleko od gola.

Velika šansa za Želju u 30. minuti. Bojo je ubacio, Juričić ostavio, a udarac Veselinovića sa šest metara sjajno brani Kovačević. Minutu poslije Štilić lucidno proigrava Boju čiji udarac iskosa ide preko gola. Alispahić puca u 36. minuti s 25 metara, loptu u posljednji trenutak u korner blokira Dupovac. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:0.

U 50. minuti Velkoski puca s vrha kaznenog prostora, Erić je dobro obranio. Udarac Pejovića s 25 metara iz 51. minute još jednom sigurno brani Erić. U 91. minuti velika prilika za Plave, Bekrić je ubacio, a Zec s prve stative puca malo preko gola gostiju.

Ovim rezultatom Sarajevo je zadržalo prednost od devet bodova nad Širokim Brijegom i Željezničarom.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Narednu utakmicu Željezničar igra u subotu protiv domaće Tuzle City.