U sukobu navijača Sarajeva i Borca zapaljen automobil, pet ozlijeđenih

Incident se desio na parkiralištu restorana "Zdrava voda", a predhodio mu je verbalni sukob koji je prerastao u fizički obračun.

Povrijeđeni su navijači Sarajeva Mensur H., Mahir V., Adnan K., Arnes Š. i Denil H., kojima je ljekarska pomoć pružena u Domu zdravlja u Konjicu, dok je Adnan K. vozilom Hitne pomoći prevezen u KCUS Sarajevo. Zapaljeno je vozilo ford fokus, vlasništvo firme "Virtus" iz Sarajeva, a koristio ga je Mensur H, pišu nezavisne novine.

"Policijska postaja Jablanica obavijest o incidentu dobila je u 18.30. Za to vrijeme, navijači Borca su autobusima i osobnim vozilima nastavili put prema Rami i dalje prema Banjaluci. Nekoliko policijskih patrola dočekalo ih je u Rami. Zaustavljeni su jedan autobus setra, kombi mercedes, te vozila pežo, FIAT i BMW X5", istakao je Sead Hakalović, načelnik Operativnog centra Policijske uprave Konjic, i dodao:

"U zaustavljenom autobusu i vozilima nalazilo se ukupno 76 osoba. Sve su kriminalistički obrađene, uzeli smo izjave, ali osobe koje su učestvovale u tuči i one koje su zapalile vozilo nisu identificirane. Svaka osoba je i fotografisana, ali žrtve napada nisu uspjele da ih identificiraju".

Navijači Borca vraćali su se sa utakmice u Trebinju između Leotara i Borca, a simpatizeri Sarajeva bili su u Mostaru na meču Veleža i Sarajeva.