U OTUŽNO PRAZNIM DVORANAMA Kreće Premijer futsal liga BiH

Futsal
Ilustracija/hercegovina.info

Mic po mic, kako se u narodu kaže, dolazi i nam nova sezona Premijer futsal lige BIH. Pod posebnim uvjetima, ili kako se zadnjih dana kaže "novo normalno". Naime, nova sezona počet će tako što će se utakmice igrati bez gledatelja.

Prošla je sezona okončana tako što je prvakom proglašen, u tom trenutku prvoplasirani Salines Tuzla City, koji se ovo ljeto dodatno osnažio velikim futsal imenima u vidu Mladena Kocića, Slobodana Bobe Rajčevića, mladog hrvatskog pivota Davida Mataje iz zagrebačke Uspinjače te Josipa Sesara iz Vrgorca, dok će ih s klupe predvoditi jedan od najvećih futsal igrača u povijesti Srbije, Predrag Rajić. S pravom možemo reći da su oni ipak najveći favorit za titulu, u ovom slučaju obranu titule. 

Ništa manje aktivan u prijelaznom roku nije bio ni mostarski Stari Grad Staklorad. Nakon odlazaka vratara Nemanje Momčilovića, Ivana Ivankovića, Brazilaca Crisa Pocacie Henriqueza te Dania, u klub su stigli iskusni pivot Nermin Kahvedžić, te srpski reprezentativci Kristijan Radin i Stefan Rakić, mladi Sejad Ibrišimović i Amar Omanović, dok će im veliki obol dati i oporavak dugogodišnjeg igrača reprezentacije BIH i kapetana i bivšeg MNK Brotnjo, Kristijana Pantića koji prošle sezone praktički nije ni igrao zbog teške ozljede i oporavka koji je trajao gotovo čitavu prošlu sezonu. 

Uz ove dvije nominalno najjače ekipe, bit će zasigurno još nekoliko odličnih momčadi. Prije svega izdvojili bismo GFC Sarajevo (bivši MNK Centar), koje se osnažilo ovog ljeta dolaskom odličnog reprezentativnog pivota Sabahudina Petaka. Upravo Sarajevo u prvom kolu dolazi Salinesu i bit će zasigurno zanimljivo u tuzlanskom Mejdanu. 

Iz prikrajka vreba i čitlučko Brotnjo, koje je izuzetno kvalitetnu momčad od prošle sezone ostavilo na okupu, uz dolazak najboljeg igrača Zrinjskog prošle sezone, Luke Pehara, ali i Ante Grbešića iz MNK Hercegovina, ali i bivšeg člana višestrukog prvaka hrvatske, Novog Vremena Apfel.

Tu je i neugodna Sloga iz Uskoplja, koja se pojačala dolascima Duje Nevistića i pivota Darke Ivankovića iz MNK Hercegovina i vjerujemo da će i oni imati što za reći u novoj sezoni Premijer Lige. Seljak iz Livna je doveo sad već bivšeg kapetana hrvatskog prvaka Olmissuma, Matea Kolobarića i uz ostanak nekolicine standardnih igrača najavljuju borbu za doigravanje. Novopečeni prvoligaš, KMF Policajac predvođen dugogodišnjim reprezentativcem BIH Dejanom Pavlovićem također može pomrsiti račune svima.

HFC Zrinjski bit će pak predvođen iskusnim Skuhanom i Drežnjakom. Oni su pak velike promjene napravili u upravljačkoj strukturi. Klub je preuzela dosadašnja uprava HMNK Rudnik i pred Zrinjski je ove sezone stavljen jedini cilj, a to je ostanak u društvu najboljih.

Kaskada iz Gračanice kao i uvijek bit će jako težak protivnik na domaćem parketu. Dobro je poznato kako se bodovi s njihovog terena teško odnose. U ligu se ponovno vratila i Bosna Kompred iz Tuzle koja će u ovoj sezoni najprije tražiti stabilizaciju u društvu najboljih.

Bilo kako bilo, dobrih utakmica ove godine na parketima Premijer Futsal Lige BIH neće izostati. Sport koji doživljava veliki uspon u sportskom svijetu često je zanemaren od strane nogometnog saveza naše zemlje, ali iz godine u godinu ima sve više pratitelja i fanatika, što dokazuje pokretanje brojnih futsal akademija pod palicama najvećih stručnjaka u državi. Vjerujemo da će nam i nova sezona futsal prvenstva ponuditi puno uzbuđenja, pregršt lijepih poteza i što prije priželjkujemo povratak navijača na tribine, jer ipak bez njih " to nije to". Neka igre krenu.

U prvom kolu koje je na programu 17. i 18. listopada tako će igrati:

FC Salines-GFC Sarajevo

MNK Kaskada-MNK Bosna Kompred

FC Mostar SG-MNK Brotnjo

HFC Zrinjski-KMF Policajac

MNK Seljak-MNK Sloga

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.