FOTO/VIDEO  U odličnoj futsal predstavi Mostar Stari Grad nadigrao GFC Sarajevo

Futsal utakmica Staklorad i Centar
Hercegovina.info

Odličnu futsal predstavu gledali smo večeras u Mostar između Starog Grada i GFC Sarajevo, u kojoj su domaći na kraju slavili rezultatom 7:3. No, bila je to odlična utakmica u kojoj su obje momčadi imale što pokazati.

Poveli su gosti iz Sarajeva u 4. minuti. Presjekao je jedno dodavanje Rakića kapetan gostiju Handžić istrčao kontru i matirao Galića. U 9. minuti novi šok za domaće. Ponovno je GFC Sarajevo izradio jednu kontru za Handžića, Galić je istrčao sa svojih vrata, a kapetan Sarajlija pokraj njega je šalje u mrežu. Nakon pogotka, klupa domaći zove minutu predaha, što će se ispostaviti kao dobra stvar,

Odmah po povratku na teren, Anel Radmilović podvaljuje loptu za Bilala Jelića, a ovaj odličnim udarcem s deset metara pogađa mrežu Delihasanovića

U 13. minuti Mostar Stari Grad u potpunosti se vraća u igru, a strijelac je Rakić. Pucao je reprezentativac Srbije, a lopta prolazi ispod vratara gostiju za izjednačenje. 

Potpuni preokret dogodio se u 16. minuti. Pol desnoj strani prošao je Radmilović, loptu dodao za Kahvedžića a on je lagano posprema u mrežu. No, izjednačenje stiže minutu kasnije. Opustila se obrana domaćih, Handžić ostaje sam pred Galićem i postiže svoj treći pogodak. 

U 18. minuti sporna situacija. Trčao je još jednu kontru neumorni kapetan gostiju Handžić i išao prema Galiću kada ga ruši Marijo Aladžić. Gosti su tražili crveni karton, no za suce je to samo žuti.

I kada se očekivao kraj poluvremena Mostarci dolaze do četvrtog pogotka. Nakon jednog kornera pucao je Aladžić, lopta se sretno i spretno odbila do Boškovića koji je glavom šalje u mrežu. 

Rezultatom 4:3 odlazi se na odmor. 

Sadržaj se učitava...

U nastavku gledamo još bolju igru domaćih. U 24 minuti Radmilović odlaže loptu za Bilala Jelića, a ovaj je fantastičnim udarcem šalje pod gredu Delihasanovića koji tu zaista nije mogao ništa.

Tri minute kasnije već je 6:3. Odlično je Rakić dodao loptu za Kahvedžića koji je ostao sam pred vratarem gostiju i pogodio za svoj drugi pogodak na utakmici. 

U 34. minuti fantastična akcija domaćih za 7:3. Radmilović je dobro dodao za Kahvedžića, ovaj petom ostavio za Jelića, a on pogađa za svoj hat-trick.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao i Mostarci su upisali svoju petu pobjedu iz pet kola ove sezone te imaju stopostotni učinak s osvojenih 15 bodova. Na drugom mjestu je Brotnjo s 12, Salines je treći s 9, dok je Sarajevo na četvrtom mjestu sa 7 osvojenih bodova.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.