U Njemačkoj se stvara novi vatreni potencijal iz Ljubuškog

eres
Dio ovogodišnjeg ljeta proveo je u rodnom Ljubuškom, a dio je proveo trenirajući sa Zagrebom. Da se u HNS-u jednoga dana ne bi iznenadili kada se pojavi u Bundesligi.


-Odavno sam želio osjetiti kako to izgleda trenirati, pa možda jednom i zaigrati, u jednom hrvatskom klubu. Ja sam se rodio u Njemačkoj, u Konstanzu, na Bodenskom jezeru i tamo sam počeo svoje prve nogometne korake. U početku sam najviše učio od moga starijeg brata Frane, koji je bio vrlo dobar igrač dok se nije trajno ozlijedio. Ja idem dalje.

Dva Marija u Zagrebu, Ereš i Vukadinović

Prošao sam sve škole u klubu od juniorskih pa dalje, govori nam Ereš, koji je odgojen kao i većina druge djece hrvatskih gastarbajtera, poput bivšeg kapetana Nike Kovača.
-U našoj kući je naglašena priča o Hrvatskoj. Moj otac Stipe i brat Frane su veliki zaljubljenici u hrvatski nogomet. Kad igra reprezentacija Hrvatske ili neki hrvatski klub u Europi, onda je u kući veliko veselje, a kada izgube - velika žalost. Posebno je otac nervozan ili sretan. Iz te ljubavi prema svojoj domovini poželio sam malo „okusiti" hrvatski stil treninga i igre, govori ovaj mladi nogometaš, koji je okusio hrvatske treninge, ali još uvijek se nije odlučio za igranje u nekom hrvatskom klubu.

-Stigao sam sa svojim prijateljem Marijem Vukadinovićem, koji igra u istom gradu kao i ja, te smo obojica bili zajedno u kampu. Bilo nam je prekrasno, ali vrlo, vrlo naporno. Trenirao nas je Ivan Skoko, Zagrebov trener. Puno toga sam od njega naučio, kazao je Ereš, koji za svaki slučaj ne zapušta ni školske obveze.

-Škola mi je glavna, ali uz to igram i nogomet. Klub u kojem igram vrlo je jak, ali ja imam želju u tome uspjeti.


S.P. | ljportal.com