FOTO/VIDEO  U neizvjesnoj utakmici Velež svladao Sarajevo u Mostaru

FK Velež - FK Sarajevo
Hercegovina.info

U derbiju 25. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine nogometaši Veleža večeras su u Mostaru svladali Sarajevo 1:0. Jedini pogodak na utakmici postigao je Anđušić u 39. minuti, nakon što se lopta odbila od Miličevića, prevarila Kovačevića te završila u mreži gostiju.

Prvu prigodu na utakmici imali su domaću 9. minuti utakmice. Nakon dodavanja Georgijevića u izglednoj prilici je bio Vehabović, ali igrač Rođenih puca pokraj gola. 

U 16. minuti ponovno prijeti Vehabović. Ovog puta pucao je iz slobodnog udarca, ali sjajnom paradom to brani vratar Sarajeva Kovačević.

Prvu priliku igrači Vinka Marinovića imali su tek u 30. minuti. Pucao je Jasmin Mešanović s nekih dvadesetak metara, ali ta lopta odlazi iznad gola.

U 39. minuti Velež vodi. Odlično je minijaturom prevario svog čuvara Anđušić i pucao s nekih dvadesetak metara. Lopta na putu do gola dira Hrvoja Miličevića, mijenja smjer i odlazi u mrežu.

Sadržaj se učitava...

U nastavku ponovno prvi prijete Rođeni. Pucao je Vehabović iz slobodnjaka u 57.minuti, no Kovačević to sigurno hvata.

Deset minuta kasnije Sarajevo je moglo do izjednačenja. Topovski je s ruba šesnaesterca pod gredu pucao Fanimo, ali Bogdanović to fantastično brani i odbija loptu u korner. U 71. minuti još jedna velika prigoda za Sarajevo. Pucao je glavom Mešanović, ali ta lopta odlazi tik uz vratnicu.

Sarajevo je bacilo sve karte i pokušalo doći do izjednačenja. U 86. minuti pucao je Tino Sven Sušić, ali  njegov udarac odlazi pokraj vrata Veleža. Tri minute kasnije ponovno puca Sušić, ali ravno u ruke Bogdanovića.

U 92. minuti velika prilika za Sarajevo. Tino Sušić je odlično uposlio Velkoskog, ali ovaj s nekoliko metara mlako daje Bogdanoviću loptu u ruke.

U 96. minuti u kaznenom prostoru domaćih srušen je Miličević, ali sudac pokazuje da se igra dalje te susret završava pobjedom Veleža.

S ova tri boda Velež je došao na treće mjesto i ima 45 bodova, koliko ima i Zrinjski, dok je Sarajevo i dalje vodeće s 52 boda.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.