FOTO  U Mostaru osvanuo transparent koji šalje jasnu poruku vezano za nastavak prvenstva

Transparent bunur
hercegovina.info

U subotu jutro je na pjesačkom mostu Bunur, u Mostaru osvanuo transparent kojim se skreće pažnja na trenutnu situaciju oko bosanskohercegovačkog nogometa, odnosno domaće Premijer lige, koja još nije započela.

"Fudbal se igra zbog navijača, a ne zbog TV prava i ulagača", poručili su zaljubljenici u najvažniju sporednu stvar na svijetu ističući da ne žele nastavak prvenstva bez prisustva gledatelja.

"Sportski, odnosno nogometni klubovi bi trebali u potpunosti razumjeti tisuće ljudi koji se okupljaju oko ovog popularnog sporta, a ne samo slušati “biznismene” i tako na mala vrata privesti kraju otimačinu, ono malo nogometa što je ostalo u rukama navijača.

Trebali bi se sjetiti da ta strast koja se prožima oko nogometa nije “folklor”, već je to njegova suština. Iz prethodno navedenog se može zaključiti da su javnost i navijači po definiciji suštinski faktor kada je riječ o nogometu.

Stoga tražimo od UEFA-e i nacionalnih saveza da stanu i prekinu nogometna natjecanja, sve dok gužva na stadionima ponovo ne bude uobičajena pojava bez rizika po zdravlje svakog pojedinca.

Skupa se borimo za nogometa sa navijačima na tribinama na kojima pjevamo svoje pjesme i na kojima dijelimo radost i tugu.", poručili su iz K.N. Red Army, koji su i postavili navedeni transparent.

Početak Premijer lige BiH i dalje je neizvjestan. Unatoč tome, brojni premijerligaši započeli su s pripremama za nastavak sezone iščekujući razvoj situacije.

Podsjetimo i kako je u razgovoru za hercegovina.info, šef Tuzla Cityja, Azmir Husić naglasio kako je ovo sve igrokaz i kako se odavno zna da nastavka neće biti.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.