U Kölnu opsadno stanje pred utakmicu sa Zvezdom

delije sa parolom

Njemačka policija u punoj je pripravnosti, u Köln su stigli navijači Crvene zvezde. Današnju utakmicu drugog kola Europske lige između Kölna i Crvene zvezde s tribina će pratiti oko pet tisuća Delija, a čim jedni od najproblematičnijih navijača u ovom dijelu Europe na gostovanje stižu takvom broju, znate da vam prijeti sigurnosna katastrofa na ulicama.

Köln je još od jučer u opsadnom stanju, a danas će mjere opreza dostići svoj vrhunac. Utakmica je na rasporedu u 19 sati, a vlasti su se u tom njemačkom gradu odlučile poduzeti sve što je u njihovoj moći kako bi spriječili mogući 'rat' na ulicama.

Tako su zbog straha od velikih nereda na ulicama odlučili da će škole i fakulteti danas raditi skraćeno, a učenici i studenti kući su mogli krenuti već u 12 sati. Policija je također apelirala na građane da u širokom luku zaobilaze centar grada u kojem bi se mogli sukobiti navijačke skupine.

Dokaz da je upravo centar grada potencijalna 'ratna zona' došao je već sinoć kad su Delije bakljama i pjesmom pokazali Nijemcima tko im je stigao u goste.

Uz to, njemački mediji pišu kako je kasno sinoć uhićeno osam navijača Crvene zvezde, a među njima je navodno i ozloglašeni i policiji diljem Europe dobro poznati Ivan Bogdanov.

Goal.com