U EUROPSKOM VRHU Hajduk prvi put u povijesti ima više od 100.000 članova

Hajduk ima 100.000 članova
Tom Dubrave/CROPIX

Hajduk je prvi put u svojoj klupskoj povijesti prešao nevjerojatnu brojku od 100 tisuća članova. Teško je da će mobilizacija hajdučkog puka stati na ovome, pošto je cilj kluba da 2023. godinu povodom 112 godina postojanja zaključi s barem 112 tisuća članova.

Sadržaj se učitava...

Već i ova brojka Hajduk svrstava u sam europski vrh. Primjerice, među njemačkim klubovima kojima je članski model upravljanja (socios) standard samo nekolicina svake godine ih uspije prijeći magičnu brojku od 100 tisuća. Trenutno su to među bundesligašima uspjeli samo Bayern München, Borussia Dortmund, Köln i Eintracht Frankfurt te još Schalke i HSV (koji također ima 100 tisuća članova) u nižem rangu, prenosi Index.

Hajduk u samom europskom vrhu

Hajdukova članarina iznosi 20 eura pa su njegovi angažirani navijači klubu donijeli i rekordnu zaradu koja se u ovim trenucima približava cifri od milijun i šesto tisuća eura. U tu brojku nisu uračunati marketinški prihodi, zarada od pretplatnika kojih je skoro 20 tisuća i od donatora u projektu otkupa dionica "Za sva vrimena".

Ovogodišnje akcije učlanjivanja udruge Naš Hajduk odvijaju se pod geslom "Nemoguće, to je naš cilj". Ista parola još je davnih dana korištena na poljudskim tribinama, naročito pri susretima Hajduka s favoriziranim europskim velikanima.

Na cijelom kontinentu pored spomenutih njemačkih klubova još je jako malo socios klubova s brojnijim članstvom od Hajduka, a neki od njih su Real Madrid, Barcelona, Porto, Benfica i Sporting. Prema nekim izvorima Hajduk je među 15 najmasovnijih socios klubova svijeta.