U čemu je tajna uspjeha Zrinjskog?

Zrinjski Sloboda
To se očekivalo nekoliko kola nakon početka prvenstva, ali ne i nekoliko kola do njegovog završetka. U čemu je tajna uspjeha Mostaraca?

Zrinjski je tijekom ove sezone na 32 utakmice upisao 18 pobjeda kao i drugoplasirani Željezničar, no odigrao je deset puta bez pobjednika uz najmanje poraza u ligi te zasluženo osvojio titulu. Tako je Blaž Slišković svoj 20-godišnji trenerski rad obilježio osvajanjem prvoga trenerskoga trofeja u rodnom gradu.

"Sigurno da su to zasluge mojih prethodnika, ja sam se nadovezao na njihov posao, naravno s tom zadaćom da ekipu što prije podignem iz jednog ponora u koji su zapali, jedne krize. Imao sam sreće da sam naišao na momke koji su bili karakterni, koji su bili voljni da što prije izađu iz te krize. Imali smo padova i uspona, ali u odnosu na dva konkurenta Željezničar i Sarajevo, mislim da smo najkonstantniji tu bili i sasvim zasluženo osvojili naslov šampiona", kaže Blaž Slišković, trener Zrinjskog.

A za peti naslov prvaka mostarskog kluba najzaslužniji su sami igrači koji su uspjeli prebroditi krizu i na kraju izaći iz bitke kao pobjednici, prenosi N1.

"Naša ekipa za bh. uvjete ima dosta dobrih igrača, širok igrački kadar i mislim da je to na kraju presudilo, jer tko god igrao, bio ozlijeđen ili imao kartone nije falio. Imamo toliko dobrih igrača za našu ligu i mislim da je u tome glavni uspjeh", kazao je igrač Tomislav Tomić.

12 je puta dosad Zrinjski ulazio u Europu, a najbolji rezultat je onaj iz ljeta 2010. kad su Plemići prešli dvije prepreke i ispali u trećem kolu kvalifikacija Europa lige od Danskog Odensa. No navijači traže više bez obzira na jaku konkurenciju.

"Tu moramo biti daleko jači, sve zavisi kakve će nas ekipe zapasti, obično nemamo sreće, imamo daleka putovanja, neke neafirmirane ekipe, a svugdje se igra nogomet i veliki problem mislim da je za našu bh ekipu što vrlo malo imaju vremena da se prestroji i spremi za Europu", kaže Franjo Džidić, savjetnik u nogometnoj školi HŠK Zrinjski.

Naslov Zrinjskog slavio je čitav Mostar, kaže Slišković, podsjećajući kako su podrške pred utakmicu pristizale sa svih strana.

"Ta utakmica protiv Slobode u nedjelju, pokazala je koliko je ova regija jedinstvena i dali su nam maksimalnu podršku i sigurno da su bili značajan faktor u osvajanju ove titule".

Prvaci Bosne i Hercegovine nemaju puno vremena za odmor jer ih već početkom srpnja očekuje pretkolo Lige prvaka, te već počinju s pripremama za novu sezonu.