TRENERSKA SEZONA IZ SNOVA Bivši Plemić impresivno odveo juniore Sarajeva do titule jesenskog prvaka

Juniori FK Sarajevo

Jesenji prvaci u Omladinskoj Premijer ligi naše zemlje su juniori FK Sarajevo.

Bordo momci iza sebe imaju čudesnih 13 kola, te isto toliko pobjeda i polusezonu koja će se pamtiti.

U Omladinskoj Premijer ligi nije zabilježeno da se jedna momčad 'prošeta' ligom kao što su to učinili izabranici Danijela Stojanovića nakon prvog dijela sezone i zaista zaslužuju sve pohvale, piše sportsport.ba.

Bordo nade su slavile u posljednjem kolu kod Radnika iz Hadžića 2:0 golovima Nermina Bijelonje i Farisa Đelibašića.

FK Sarajevo je tako na pauzi s maksimalnih 39 bodova, te gol razliku 38:8, a prvi pratitelji su im nade Zrinjskog i Borca koje imaju po 28 bodova i jednu utakmicu manje, odnosni međusobni duel.

Na 23 je FK Krupa, dok je FK Sloboda petoplasirana s 20. Sarajevski Željezničar je tek deveti i na Grbavici nikako ne mogu biti zadovoljni, čak naprotiv.

Na dnu je FK Budućnost sa samo jednim bodom u 13 utakmica, a Zvijezda 09 ima četiri dok je FK Radnik Bijeljina na 11 osvojenih bodova.

Na listi strijelaca u vodstvu je član Zrinjskog Antonio Prskalo s 12 golova, Nermin Bijelonja (FK Sarajevo) i Harun Pločo (FK Željezničar) su dodali po deset. Na devet su Adnan Berbić (HŠK Zrinjski), Stefan Josipović (FK Radnik Bijeljina) i Ivan Zubac (NK Široki Brijeg).

Osam je dodao Talha Tabaković, član ekstra kvalitetne generacije FK Sarajevo.

S klupe su FK Sarajevo u ovoj sezoni predvodili Danijel Stojanović i Elvis Sadiković, ambiciozni trenerski dvojac koji je potpuno opravdao očekivanja odgovornih u Akademiji FK Sarajevo.

Titulu prvaka od prošle sezone brane juniori FK Borac koji su u posljednjem kolu savladali FK Sarajevo.