TRENER ZRINJSKOG UOČI BRAZILA "Uživaju u igri, ubojiti su, imaju energiju, ali Hrvatska može napasti njihovu jedinu manu"

Rendulić Brazil

Hrvatska se plasirala u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Kataru boljim izvođenjem jedanaesteraca od Japana. Nakon 120 minuta bilo je 1:1, a u penalima je junak bio Dominik Livaković, koji je čak triput zaustavio udarce Japanaca. Pogodak za Hrvatsku u regularnom dijelu utakmice zabio je Ivan Perišić, a za Japance Daizen Maeda.

Hrvatska će za polufinale u petak od 16:00 igrati protiv moćnog Brazila, koji se poigrao s Južnom Korejom. Dvoboj Hrvatske i Japana za Index je analizirao te šanse Hrvatske protiv Brazila komentirao Krunoslav Rendulić.

"Brazil? Ne čeka nas ništa dobro. Evidentna je razlika u kvalitetu između Brazila i Južne Koreje i ovo je od početka bila jednosmjerna ulica. Imaju nevjerojatan talent u napadu, širinu da glava boli i, bez ikakve dvojbe, prema svemu prikazanom prvi su favorit za naslov. Prepuni su talenta, ali ni u obrani nisu kamilica.

Jedina mana im je eventualno povratna tranzicija kad dođu na neku ozbiljniju momčad, a vjerujem da je to Hrvatska. Tu možemo tražiti svoju šansu. Vinicius malo igra obranu, malo ne igra, Neymar slično. No ne smijemo se zanositi. S loptom u nogama su opća opasnost.

Umiru u ljepoti, uživaju u igri, ali su itekako ubojiti. Imaju energiju, uživaju, a onaj detalj kad je izbornik Tite nakon trećeg gola zaplesao s igračima najveći je dokaz kakva im je atmosfera i koliko žele šestu titulu prvaka svijeta.

Postoji samo jedan način da nas ne masakriraju

Hrvatsku čeka strahovito težak posao. Moramo biti maksimalno koncentrirani svih 90 minuta ili koliko će se već igrati. Niti u jednom trenutku ne smije nam popustiti koncentracija, jer će nas uništiti. Posebno po bokovima. Budu li naši bekovi, naročito Barišić, odigrali ovako kao sad, Vinicius i Raphinha će ih masakrirati.

Moramo biti disciplinirani, maksimalno im suziti prostor između linija i nekako ih pokušati ukrotiti. Možemo li mi to? Iskreno, vjerujem da možemo, ali treba nam biti jasno da igramo protiv ekipe koja je pokazala daleko najviše na prvenstvu.

Japan je bio odličan, nije nam dao disati

Utakmica s Japanom bila je očekivano teška. Japan je ozbiljan protivnik, ma što god netko mislio. Vidim da se mnogi sprdaju da su sa 17 posto posjeda dobili Njemačku i Japan. E, i? Koga zanima posjed? Koga zanima onakav glupi posjed koji je Španjolska imala protiv Japana? U prvom poluvremenu Japan je bio odličan, nisu nam dali disati.

Modrić i Kovačić su preslabo iskakali na njihove vezne, previše smo griješili u predaji, svojim pogreškama smo im olakšali posao i mogli smo biti sretni što smo na poluvrijeme otišli samo s 0:1. Kasnije smo nešto podigli igru, zaigrali smo bolje i zasluženo izjednačili. Da je bilo najbolje, nije, ali pamti se prolaz i to je najvažnije. 

Što se tiče Dalićeve odluke da izvadi Modrića, Kovačića i Perišića, izbornik je očito procijenio da su se njih trojica energetski potrošili i da na klupi ima odlične pucače penala. I Livakovića na golu. S tim da je Livaković odigrao fantastičnu utakmicu i prije izvođenja penala.