TRENER ŽELJEZNIČARA NERMIN BAŠIĆ "Želimo se osvetiti Veležu"

Nermin Bašić
FK Željezničar

Nogometaši Željezničara u 30. kolu Premijer lige BiH Željezničar će na svom terenu dočekati Velež. Susret je to koji je izravna borba za Europu. Velež je u nešto boljoj situaciji, no ni Plavi s Grbavice se neće predati do posljednjeg kola.

Uoči susreta danas je pred predstavnike medije izašao trener Željezničara Nermin Bašić.

"Ovo će biti šesta utakmica i peti derbi u 24 dana. To je u prosjeku svaki četvrti dan utakmica. Uistinu se osjeti određeni umor kod igrača. Pokušavamo regenerirati ekipu i mentalno i fizički. Mislim da smo izvukli jako dobre pouke iz ove zadnje utakmice. Napravili smo određenu igru koja nam daje dovoljan broj prigoda po utakmicama, ali nažalost ne uspijevamo to realizirati. Zadnja dva-tri dana se bavimo i bavit ćemo se realizacijom i nadam se da ćemo nekako probiti taj led", kazao je Bašić.

"Igrači i napadači se trude, ali nikako da nas krene pogodak. Nedostaje nam u tom ofenzivnom djelu Malo sabranosti. Ono što smo konstatirali u zadnjoj utakmici i analizi koju smo vidjeli, želimo popraviti balans i stajati još kompaktnije i još manje dati prostora u kontranapadu protivnika", dodao je.

U kadru Želje neće biti dva važna igrača.

"Što se tiče igrača, Galić je bio na pregledu, on je pokazao da se ne radi o rupturi i da bi mogao biti spreman. Ne za ovu utakmicu nego za derbi. Za Cocalića ne znam koliko je utakmica kazne dobio. Svi ostali su tu", rekao je trener Željezničara.

Želi uzvratiti Veležu za poraz u Kupu.

"Priželjkujemo derbi, a i želimo se osvetiti ekipi Veleža za ispadanje iz Kupa. Imamo mi svojih motivacija. Nabralo se svega u nama i želimo pokazati to na terenu. Do kada postoji mogućnost za Europu želimo se zajedno s našim navijačima pokušati boriti. U obje utakmice s Veležom, i one prije mene, Željo je u terenu bio bolja ekipa", istaknuo je.

"Velež je u jednom takvom nizu gdje imaju sigurnost i samopouzdanje i iz nekih poluprilika ti uspiju postići pogodak. Za to im treba jako malo prilika, a nama ih treba jako puno. Jako dobro ih poznajemo, znamo što nas očekuje. Ovo će biti jedna drugačija utakmica nego kada su zadnju utakmicu na Grbavicu došli braniti rezultat. Očekujem jedan ofenzivniji Velež koji će nas pokušati napasti. Mislim da ćemo znati odgovoriti na njihovu igru. Iskreno se nadam da će neki inat proraditi u nama i da ćemo dati više motivacije i da ćemo imati abnormalnu želju za pobjedom i da ćemo razveseliti sve oko nas", zaključio je Bašić.

Utakmica Željezničara i Veleža igra se u nedjelju 7. svibnja s početkom u 19:30 sati.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.