TRENER 'PLEMIĆA' Jakirović objasnio zašto ga nije bilo na klupi protiv Borca

Zrinjski Široki Brijeg
Hercegovina.info

Nogometaši Zrinjskog proteklog vikenda 'potopili' su Borac u Mostaru pobijedivši rezultatom 4:1. Na klupi u tom susretu nije bilo trenera 'Plemića' Sergeja Jakirovića. On je za klupski kanal danas rekao i zašto.

"Bio sam pozitivan na koronavirus. U ponedjeljak smo ponovno napravili testiranje i hvala Bogu sve je dobro. Mogu reći da sam 'prošao lišo', odnosno s blažim simptomima", rekao je Jakirović.

Utakmicu je gledao doma.

"Dečki su odradili jako dobar posao. Osim deset uvodnih minuta i ulaska u utakmicu, sve ostalo smo odradili kako treba. Pogotke smo postigli na vrijeme i priveli utakmicu mirno kraju.

'Plemići' idu na mini pripreme.

"Danas idemo u Međugorje i odradit ćemo dva treninga. U petak ćemo odigrati utakmicu protiv Solina. Bitno je da igrači poput Šipovca i Kamenara koji su bili duže vremena 'out' dobiju minutažu. Jedino nam je još ostao Bekić koji radi po posebnom programu, ali vjerujem da će on ući normalno u trening već sljedeći tjedan."

Sljedeću utakmicu Zrinjski igra na Tušnju protiv drugoplasirane momčadi prvenstva Tuzla Cityja.

"Mali je pritisak za pobjedom i da se bodovno odmaknemo. Znamo što nas čeka na Tušnju. Vidjeli smo utakmicu Slobode i Veleža i uvjete. To nisu nogometni uvjeti. Tu neće igrati ulogu nikakva naša dosadašnja prezentacija. Moramo napraviti plan za tu utakmicu jer je iznimno bitno da se ne izgubi kako bi se zadržao isti razmak, a naravno da mi želimo pobijediti kao i u svakoj utakmici."

O nepozivanju nogometaša Zrinjskog u reprezentaciju BiH Jakirović je rekao:

"Izbornik je napravio popis kako njemu odgovara. Vjerojatno se vodio onim da je dobro ono što je do sada zvao i to je uredu. Nadamo se da će dobro odraditi ove dvije utakmice Finsku i Ukrajinu te izboriti baraž. Smatram da BiH ima kvalitetu što je dokazala i u ranijim utakmicama."

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.