TRENER BORCA DAO OSTAVKU "Moji igrači šetaju kao manekeni..."

TRENER BORCA DAO OSTAVKU "Moji igrači šetaju kao manekeni..."

Trener Borca Nenad Lalatović ponudio je ostavku nakon što je njegov tim u Modriči remizirao sa Slogom iz Doboja (2:2).

"Iako je ekipa iz Banje Luke vodila 2:0 nakon nepunih 20 minuta igre, na kraju je osvojila samo bod, a to je razočaravajuće za ambiciozni tim kakav je Borac", donosi sportsport.ba

Razočarani Lalatović je ponudio ostavku nakon utakmice i na press konferenciji 'otvorio dušu'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igrači moraju ostati, ja ne! Ovo je za mene takav šamar, nikad nisam dao otkaz u 12 godina. Ispao sam od poluamatera, danas je trebalo biti 4:0! Došao sam za iste pare kao u Kragujevcu, nisam došao zbog para, želio sam trofej. Mora se nešto mijenjati, što ja imam pričati... Ovo je moralni čin zbog navijača i podnosim ostavku zbog navijača i divnih ljudi koji vode klub. To je moralni čin, imao sam ogromnu želju, ima tu još nekih stvari, ali nije bitno, razočaran sam. Najbolje je da Nenad ode, ispao sam iz Europe, kada je već svima smetnja", rekao je Lalatović nakon utakmice u Modriči.

"Zalaganje na terenu, moji šetaju kao manekeni, hvala svima", dodao je očigledno vidno ljut na svoje igrače koji su zakazali.

Lalatović je svoje nezadovoljstvo iskazao i tako što nije stao pred kamere za TV nakon meča u Modriči, a ubrzo je stigla informacija da je podnio ostavku i da više nema namjeru voditi ekipu Borca.

Borca već u nedjelju čeka derbi sa Sarajevom u Novom Gradu, ali slijedi nekoliko turbulentnih dana u Banjoj Luci i vrlo moguća promjena u stručnom stožeru.