TRANSFERMARKT Zrinjski ima pet igrača među najvrijednijim eksponatima Premijer lige, Ćuže najskuplji

Ćuže
HŠK Zrinjski

Poznati nogometni portal Transfermarkt objavio je ažurirane liste vrijednosti igrača nakon netom okončanih sezona u svim jačim ligama svijeta.

Nakon sezone u Premijer ligi BiH, u kojoj je slavio Borac iz Banje Luke, a za njim su na tablici bila dva mostarska kluba, Zrinjski i Velež, došlo je do promjena u vrijednosti igrača ovih klubova.

Premda drugi na tablici, Zrinjski ima najviše igrača u top 10, čak petoricu.

Transfermarkt

Dva najvrijednija eksponata bh. premijer lige tako su po transfermarktu lijevo krilo Mario Ćuže iz Zrinjskog i brazilski napadač Renan Oliveira iz FK Sarajevo, čija je tržišna vrijednost sada milijun eura.

U stopu ih prati Ajdin Hasić iz FK Sarajevo koji vrijedi 800 tisuća, te jedan od najboljih napadača Premijer lige svih vremena, Nemanja Bilbija, kapetan Zrinjskog koji vrijedi 700.000 eura.

Vratar Plemića, Marko Marić, te desni bek Josip Ćorluka na tržištu vrijede 600.000 KM, kao i Mehmed Buljubašić iz Sarajeva.

Deset najvrijednijih zatvaraju Tomislav Kiš (Zrinjski), Milan Makarić (Borac), Marijan Ćavar (Široki) i Amar Beganović (Sarajevo) koji vrijede 500.000 eura.

Najskuplji eksponati Veleža su Ante Oreč i vratar Osman Hadžikić čija je tržišna cijena 400.000 eura, isto kao i kod Filipa Bradarića iz Zrinjskog.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.