TRANSFER NA POMOLU Bruno Petković odlazi iz Dinama?

Bruno Petković
FOCUS IMAGES/DDP USA/PROFIMEDIA

Većina Dinamovih reprezentativaca mogla bi tijekom 2023. godine napustiti Maksimir. Prvi se "otisnuo na pučinu" Mislav Oršić. Prije tri tjedna sa suigračima se oprostio i kapetan Arijan Ademi. Start kvalifikacija za Europsko prvenstvo podigao je cijenu Dominiku Livakoviću. On ima i konkretne ponude španjolskog Villareala, odnosno turskog Galatasaraya. Josip Šutalo je već duže vrijeme u fokusu bundesligaškog Leipziga. Još je tijekom ljetnog prijelaznog bio na korak do transfera...

Engleski Sky Sports je upotpunio priču o maksimirskim odlascima. U vrlo šturoj objavi spominje se informacija da je Bruno Petković na radaru tri (za sada neidentificirana) premierligaška kluba. No, ističe se krucijalni detalj: suradnja Dinama i Petkovića prestaje u lipnju 2024. Odnosno, hrvatski reprezentativac s novom sezonom ulazi u posljednju godinu ugovora s "modrima". Dakle, ukoliko ne produži ugovornu obvezu s Dinamom (a do sada to nije učinio) on će već ovoga ljeta moći pregovarati s potencijalnim poslodavcima. Istovremeno, ukoliko maksimirski klub ne revitalizira suradnju i produži ugovor, u interesu mu je da Petkovića proda već ovoga ljeta. U protivnom, Petković će 2024. napustiti Maksimir kao slobodan igrač, bez odštete, prenose Sportske novosti.

Spominje se i Petkovićeva statistika u reprezentaciji Hrvatske: u 29 nastupa Dinamova je "devetka" zabila sedam golova. Onaj posljednji, protiv Brazila u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva, jamačno je i najjača preporuka maksimirskom napadaču u pregovorima s Englezima. Petkovićeve interese inače zastupa menadžer Ivan Cvjetković.